Григор Димитров среща американски тийнейдрър вместо Иво Карлов в Нюпорт

18-годишният младок обърка плановете на хърватина гигант

Григор Димитров среща американски тийнейдрър вместо Иво Карлов в Нюпорт

Американски тийнейджър отърва нашия Григор Димитров от среща със сервис машината Иво Карлович във втория кръг на АТП турнира в Нюпорт, САЩ.

Гришо, който вчера надигра без проблеми аржентинеца Браян Дабул чакаше своя съперник. Българинът е поставен под номер 2 в схемата на турнира, номер 1 е Джон Иснър.

Опитващият да се върне в елита на световния тенис Иво Карлович изстреля 24 аса, но това не му помогна да спечели мача. Роденият в Украйна и състезаващ се за САЩ 18-годишен Денис Кудла спря хърватина и ще срещне Григор в следващия кръг.

Това е едва втората победа на този състезател на турнир от АТП сериите, след като миналата година отново взе „уайлд кард“ за това състезание и надигра в първи кръг Сантяго Вентура. В момента Кулда заема 394-а позиция в световната ранглиста.

Бегъл поглед на схемата на турнира показва, че в долната част, където е Димитров, най-сериозен противник преди финала може да се окаже бившият номер 3 в света Томи Хаас в трети кръг, Оливие Рошу или Раян Суитинг в полуфиналите.

Мачът на Гришо е утре.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки