Валенсия пропуска мача с Венецуела

Причината е травма в глезена

Валенсия пропуска мача с Венецуела

Нападателят на еквадорския национален отбор Антонио Валенсия е контузил глезена, на който претърпя операция преди една година, и ще пропусне втората среща на отбора от турнира Копа Америка, заяви лекарят на отбора. 

Медицинският специалист Тони Окампо призна, че крилото на Манчестър Юнайтед е имал късмет, че в мача с Парагвай е напуснал веднага терена и по този начин е предпазил от усложнения оперираното място. 

"Играчът от Парагвай стъпи много близо до счупеното място на крака на Антонио. Той има и ожулване, но за да се стабилизира ставата, сме му поставили титаниева предпазна шина. Травмата вече отшумява, но до края на седмицата няма да може да се възстанови напълни", обясни лекарят. 

Следващият мач за Еквадор е в събота със състава на Венецуела, а на 13-и юли в Кордоба е и последната им среща от група В със състава на Бразилия. 

Валенсия извади левия си глезен, придружено и със счупване на костица, по време на мач от Шампионската лига през септември. 

От състава на Парагвай пък мачът с бразилците в събота пропуска Едгар Барето, контузен от еквадорците. Барето има травма на метатарсална кост, обясни старши треньорът Херардо Мартино. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки