Крум Дончев стартира финална подготовка за рали България 2011

Финалната подготовка на екипажа на GLOBUL Rally Team Крум Дончев/Петър Йорданов за рали България 2011 вече започна.

Крум Дончев стартира финална подготовка за рали България 2011

Финалната подготовка на екипажа на GLOBUL Rally Team Крум Дончев/Петър Йорданов за рали България 2011 вече започна. Това се случи със старта на опознавателните тренировки на специалните етапи тази сутрин. Шейкдаунът в петък (8 юли) между 14:00 и 16:30 ч. пък ще е последният детайл от нея, тъй като екипът ще го използва за тест и доуточняване на настройките на автомобила Пежо 207 S2000 непосредствено преди надпреварата.

 
Предстои 42-ото издание на рали България, което ще се проведе от 8 до 10 юли край Боровец. За разлика от миналата година, когато бе старт от световния шампионат, през 2011-а то е кръг от европейския и едновременно с това от българския рали шампионат. Този сезон рали България ще бъде съставено от два състезателни дни – 9 и 10 юли, като ще съдържа общо 10 скоростни отсечки. Ден преди това – в петък (8 юли) от 20:00 ч. надпреварата ще бъде официално открита с церемония пред хотел Рила в Боровец. Предшестващ същинското състезание елемент са опознавателните тренировки на етапите, предвидени за сряда (6 юли) и четвъртък (7 юли), както и шейкдаунът в петък (8 юли) между 14:00 и 16:30 ч., който екипажът Дончев/Йорданов ще използва за доуточняване на финалните настройки на състезателния си автомобил.    
 
В съпътстващата тази година рали България инициатива „Супер многобой в памет на Ричард Груев!” представител на GLOBUL Rally Team ще бъде навигаторът Петър Йорданов. Многобоят включва пет състезателни дисциплини: стрелба с въздушна пушка, екстремно изкачване на пистата пред хотел Рила, планинско колоездене, стрелба с лък и резултатите от ралито.
 
Междувременно, готвейки се да стартира в рали България 2011, пилотът Крум Дончев коментира:
 
 
-       Рали България е най-престижното, както и най-тежкото състезание в нашата страна. Амбицирани сме да се представим на възможно най-високо ниво пред многобройната публика, която всеки път е по отсечките. Този път ще използваме шейкдауна, предшестващ ралито, за тест и финални доуточнения на настройките на автомобила.
 
Веднага след приключването на шейкдауна GLOBUL Rally Team ще посрещне печелившия от играта, която организира в социалната мрежа Facebook, в своята зона в сервизния парк в Самоков. Там той ще има възможност да наблюдава работата на тима по подготовката на автомобила часове преди старта на рали България 2011, както и да получи разяснения за всички дейности лично от пилота Крум Дончев. Победителят в играта ще проследи и цялата надпревара на живо чрез осигурен от GLOBUL уикенд за двама в 4-звезден хотел в Боровец.

 

Ожие спечели рали Португалия за рекордния шести път

Пилотът с Тойота се доказа като царя на трасето в Португалия

Хорхе Мартин спечели Гран при на Франция и увеличи преднината си в MotoGP

Испанецът с аванс от 38 точки на върха

Италиански триумф на Гран при на Испания в MotoGP

Франческо Бана впечатли със смело каране

Грязин с първа историческа победа в Световния рали шампионат (ВИДЕО)

Той спечели надпреварата в WRC2 на рали „Хърватия“

Цолов 17-ти в тестовете в Барселона

Най-доброто му време беше 1:27.560 минути

Испанец пренаписа историята на Мото GP

Вижте подробности

Маверик Винялес спечели спринтовото състезание в MotoGP на пистата в Остин

Вижте подробности

Рекорден брой отбори на "EKO 12 часа на България"

Вижте подробности

Потвърдено: Собствениците на Формула 1 взеха и MotoGP

Сделката ще бъде завършена до края на календарната година

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки