Илиев и Янакиев най-бързи в последните тестове

Лидерите в националния шампионат по рали бяха най-бързи в днешните последни тестове преди старта на 42-ото рали България

Илиев и Янакиев най-бързи в последните тестове

Лидерите в националния шампионат по рали Димитър Илиев и Янаки Янакиев (Шкода Фабия S2000) бяха най-бързи в днешните последни тестове преди старта на 42-ото рали България. Екипажът на Виваком Рали Тим направи четири изкачвания от с. Бели Искър до подножието на писта Ястребец, като още в първото си преминаване на 3100-метровото трасе постигнаха 1:53.2 мин. 

Според някои от експертите обаче и европейския шампион Лука Росети, и вторият във временното класиране - Лука Бети, не показват същинските си възможности. Европейският шампион остана едва седми, като от двете излизания от бокса най-доброто, което постигна бе 1:56.0 мин, време, което така и не се опита да подобри при второто си каране.

Третото време в тестовете е за Бети, който още при първото качване към Ястребец спря хронометрите на 1:55.5 мин, а в следващите 6.2 по трасето не успя да свали от първоначалното си време. Шейкдаунът бе и първото участие на екипажа Попови - Ясен и Дилян (М-Тел Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9, R3). Ясен Попов, който за първите две ралита от първенството бе заявен да се състезава със своя син Даниел, пропусна участията си в Панагюрище и Белград.

За рали България той отново ще разчита на своя брат Дилян, защото точно в дните на ралито Даниел е на студентски изпити в УНСС. В този тест братята са един от общо четирите автомобила, които са направили пълните четири изкачвания към Ястребец. Подобно на Бети, най-атрактивният от българските пилоти спечели най-доброто си време още с първото каране - 1:55.6 мин. В това неофициално класиране обаче Попови останаха четвърти.

Ожие спечели рали Португалия за рекордния шести път

Пилотът с Тойота се доказа като царя на трасето в Португалия

Хорхе Мартин спечели Гран при на Франция и увеличи преднината си в MotoGP

Испанецът с аванс от 38 точки на върха

Италиански триумф на Гран при на Испания в MotoGP

Франческо Бана впечатли със смело каране

Грязин с първа историческа победа в Световния рали шампионат (ВИДЕО)

Той спечели надпреварата в WRC2 на рали „Хърватия“

Цолов 17-ти в тестовете в Барселона

Най-доброто му време беше 1:27.560 минути

Испанец пренаписа историята на Мото GP

Вижте подробности

Маверик Винялес спечели спринтовото състезание в MotoGP на пистата в Остин

Вижте подробности

Рекорден брой отбори на "EKO 12 часа на България"

Вижте подробности

Потвърдено: Собствениците на Формула 1 взеха и MotoGP

Сделката ще бъде завършена до края на календарната година

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки