"Кариоките" отново разочароваха и се спасиха от уникален резил в самия край на мача си с Парагвай (видео)

"Селесао" губеше с 1:2 до последните минути на срещата с Парагвай, но все пак достигна до равенството в сблъсъка от груповата фаза на Копа Америка

"Кариоките" отново разочароваха и се спасиха от уникален резил в самия край на мача си с Парагвай (видео)

Отборът на Бразилия, който е един от основните фаворити за спечелването на тазгодишното издание на Копа Америка, направи нова грешна стъпка, след като в днешния си мач срещу Парагвай отново не успя да достигне до победа. Срещата между двата тима завърши при равенство 2:2, като „кариоките”, както и в мача с Венецуела, разочароваха с представянето си и дори можеха да загубят, ако не бе късното изравнително попадение на Фред, което дойде в последната 90-та минута от редовното време.  


Мачът предложи вълнуващи моменти още от самото си начало. Още във втората минута Роке Санта Круз получи отлична възможност да открие в полза на Парагвай, но ударът на нападателя не попадна в рамките на вратата. Последваха минути, в които предимно бразилците контролираха събитията. „Кариоките” обаче така и не създаваха чисти положения пред Хусто Вияр, с което напомниха за представянето си от предишния си мач срещу Венецуела, когато не съумяха да отбележат гол и завършиха двубоя при нулево равенство.

По-активните действия на „селесао” обаче все пак доведоха до резултат в 38-ата минута, когато Жадсон с великолепен изстрел от далечна дистанция направи безпомощен стража на Парагвай и по този начин даде гол аванс на бразилците. Резултатът бе 1:0 и на почивката на мача.

След подновяването на играта парагвайците излязоха напълно преобразени и действаха много по-уверено, отколкото през първата част. В 54-ата минута дойде и моментът, когато равенството бе възстановено. Роке Санта Круз бе потърсен с пас около границата на наказателното поле и след като бразилската отбрана така и не съумя да достигне до топката, нападателят на Парагвай стреля блестящо и забоде топката в долния десен ъгъл на Жулио Сезар за 1:1.

Пълният шок за „кариоките” бе факт в 66-ата минута, когато парагвайците достигнаха до пълния обрат. Нелсон Валдес бе намерен и стреля силно към вратата на Бразилия, а след като топката срещна крака на бранител на „селесао”, се върна в тялото на Валдес, след което попадна в мрежата на Жулио Сезар.

Бразилия се опита бързо да отвърне на удара и да се върне в мача, но изявите на Парагвай в отбрана бяха много сигурни и бранителите не позволяваха на „кариоките” по никакъв начин да застрашат Хусто Вияр. В 86-ата минута бе и една от най-чистите възможности за бразилците – тогава Елано стреля от доста далечно разстояние, изпълнявайки пряк свободен удар, но стражът на Парагвай внимаваше и с блестяща намеса изби в корнер.

Така се стигна до 90-ата минута, когато Фред все пак донесе точката на бразилците. Парагвайците не успяха да устоят на натиска, който осъществиха „кариоките”, и допуснаха попадение, което донесе по точка и на двата отбора. Така и Бразилия, и Парагвай вече имат по две и са на първите две места в класирането преди изиграването на мача между Венецуела и Еквадор. 

Меси се завърна, но не вкара в САЩ (ВИДЕО)

Резерва носи успех на Интер Маями в добавеното време

Палестина поиска ФИФА да изхвърли Израел

Вижте подробности

Хванаха футболисти в голяма финансова измама

Трима са арестувани

Инфантино: Световно клубно през 2025-та година ще има

Президентът на ФИФА е сигурен в новия проект

Роналдо разкри тайната на дълга кариера

Португалецът се уповава на талант и упорита работа

Революционно: ФИФА внедрява нов ВАР без рефери

Треньорите ще имат съществена роля при искането на повторение

Прекъснаха първенството на Бразилия поне до 27 май

Наводненията в страната блокираха провеждането на шампионата

Доминик Янков игра срещу Меси, Бускетс и Суарес (ВИДЕО)

Българският национал влезе като резерва в 62-ата минута

Каземиро и Ричарлисон отпадназа за Бразилия за "Копа Америка"

Сензацията Ендрик е повикан

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки