Четвъртите в света разбиха звезден тим от легенди, Бойко с гол и култово изказване (аудио)

Димитър Пенев обяви, че е определил състава, след като е видял "кой повече е работил през седмицата"

Четвъртите в света разбиха звезден тим от легенди, Бойко с гол и култово изказване (аудио)

Четвъртите в света от “Американското лято’94” победиха звезден тим от легенди на родния футбол с 6:2 в демонстративен мач на стадион “Хаджи Димитър” в Сливен, предаде кореспондентът на Novsport.com.

По традиция Йордан Лечков събра приятели за 44-тия си рожден ден, който съвпада със 17-годишнината от победа над Германия с 2:1 в 1/4-финала през 1994 г. на Световното първенство.

Премиерът Бойко Борисов и легендата в родния футбол Христо Стоичков подкрепиха звездния тим на бившите национали.

Старши треньор на звездите от САЩ '94 бе Димитър Пенев, който заложи на състав Пламен Николов, Трифон Иванов, Ивайло Андонов, Христо Стоичков, Емил Костадинов, Ивайло Андонов, Наско Сираков, Бончо Генчев, Йордан Лечков, Емил Кременлиев и Бойко Борисов.

За ответния звезден тим на легендите играха Данчо Йоргов, Драголов, Гинчев, Кирилов, Гигов, Гетов, Безински, Раков, Георги Славков, Иван Кочев, Тинчев, а треньор бе Георги Илиев.

Звезда до звезда имаше възможност да наблюдава публиката на стадион “Хаджи Димитър”, които пък от своя страна се отблагодариха с много технично изпълнение на головата фиеста и шоу, което не всеки ден може да се наблюдава.

Още в шестата минута Лечков отбеляза първи гол след чудесна асистенция на Бойко Борисов и Христо Стоичков. Три минути по-късно Драголов изравни за 1:1.

В ответната атака, отново бе отбелязан гол дело на Бончо Генчев. До края на първата част се разписа и Емил Костадинов, който направи резултата 3:1.

След подновяването на играта за фаулиране на Росен Кирилов, премиерът Борисов получи жълт картон. За победата на четвъртите в света се разписаха през втората част Стоичков, Костадинов и Бойко Борисов, който оформи крайното 6:2.

Вторият гол за ветераните отново отбеляза Драголов. С точно попадение бе и Тинчев, но главния съдия Ахмет Ахмет го отмени поради неправомерно числово превъзходство на терена от страна на съперника.

“Днес имах функциите на Балъков - да им подавам, за да отбелязват голове. После старши треньорът каза, че и аз трябва да отбележа, както и стана”, разкри след края на мача Бойко Борисов.

От своя страна Димитър Пенев обяви, че е определил състава, след като е видял "кой повече е работил през седмицата" и го е определил веднага за титуляр.

Шеговитите реплики на Борисов и Пенев чуйте в прикачения звуков файл!!!

Мими Данева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки