Несим Нешадов пред Novsport.com: Има запитвания от турски клубове за играчи на Литекс, Левски и ЦСКА

В Анталия са много доволни от Минев, Касъмпаша може да се завърне в Суперлигата, каза мениджърът

Несим Нешадов пред Novsport.com: Има запитвания от турски клубове за играчи на Литекс, Левски и ЦСКА

Мениджърът Несим Нешадов разкри интересни подробности около разразилия се скандал с арестувани футболни босове за уреждане на мачове. Бившият футболист, който стана шампион с Локомотив (Пд) през 2004 г., разкри, че турски клубове имат интерес към футболисти на родните грандове. Ето какво сподели Нешадов специално за Novsport.com.

 
 
-         Г-н Нешадов, как е пазарът в югоизточната ни съседка?
-         Покрай скандалът трансферите са в застой. Ще изчакаме да видим как ще се развият нещата до една седмица, до 3-4 дни. В Турция е както всяка година. Харчат се пари.

-        
Има ли интерес към български футболисти? На много от тях ти си мениджър в Турция.
-         Преди 3-4 години отборите в Турция разчитаха на дискове, а сега вече искат да си ги гледат. Тези, които си ги купиха – Минев и Дока, а отделно има 2-3 отбора, които са идвали с мен и по двама-трима на същия пост футболисти от други държави, те си имат резерви от други държави. Сега се подпитва от време на време за цена, продаден ли е, не е ли. Имам си двама-трима набелязани футболисти, за които мога да дам всякаква гаранция, но има време до 1 септември и не знам как ще се развият нещата. Сега имена не мога да кажа, но има двама-трима футболисти от грандовете, които се водят – Литекс, Левски и ЦСКА. Запитвания има, но ще видим как ще се развият нещата. Има време до септември.

-        
Много български футболисти са там – Георги Сърмов, Николай Димитров – Хичо, Минев. Какво е мнението на ръководството и треньорите на техните отбори за тях?
-         За последно бях в Болу, това е към Анкара, към Балкана, там са лагерите на повечето отбори. Видях се с треньора на Анталияспор Шифо (Мехмет Йоздилек), прякорът му е Шифо, той си е легенда на Бешикташ. Два-три дена бяхме повечето време заедно. От Минев са много доволни и ми каза, че по-бързо се е адаптирал за времето, което е очаквал, и сега са много доволни, не само треньора, а и помощниците и физиотерапевта, който е там, ми каза, че е много добър трансфер. А от Хичо и Сърмата – те миналата година силно играха. Специално с втория президент ходихме до Бургас, за да разберем дали искат да останат. За Хичо имаше сериозно запитване от Трабзонспор, който ми е бившият отбор на мен, но в последните 4-5 кръга се обърнаха нещата и към друга държава се обърнаха, към друг футболист. Но няма нищо, за другата година ще станат нещата. Сега изчакваме за Сърмов и за Хичо, понеже има вероятност Касъмпаша пак да са в „А” група (Суперлигата) и за тях до 15-16 юли ще изчакаме нещата с тях двамата.


-        
Няма как да не те попитам за мегаскандала в Турция. Какъв е твоят коментар?
-         Този скандал не съм го очаквал дори аз, но има много сериозни доказателства с кадри, със снимки, с видео, със записи, с подслушване на телефони. Аз не съм очаквал, че хора с големи трансферни суми, и треньорите и футболистите, че ще стигнат до тук нещата, но засега вече са арестувани старши треньорът на Ескишехир Бюлент Уйгун, бившата звезда на Галатасарай, който дълги години игра футбол в повечето отбори, Юмит Каран, президентът на „фенерите” (Азис Йълдъръм) и той е арестуван вече, а има и треньори и футболисти, които ги чакат от чужбина от лагерите да се приберат и имат повиквания и не знам покрай тях как ще се развият нещата. Тук до 3-4 дена могат да се развият нещата в този канал, където „фенерите” да изпаднат в Банк Асиа (втора дивизия), Ескишехир си отиват, Сиваспор, а на техните места Касъмпаша и още два отбора може да влязат в „А” група. Има кадри, които показват как се вземат пари, слагат се в багажниците, такива неща. Има много сериозни кадри, които са с доказателства и няма връщане. И откакто влезе законът за стимулиране на отбори, за даване на пари, за подкуп, има вече много сериозни закони – от 5 до 16 години, да кажем примерно. До 2-3 дена много шокиращи неща ще се разразят в тези скандали в Турция.

-        
Ти познаваш ли се с президента на Фенербахче, когото арестуваха?
-         Президентът на Фенербахче го познавам много добре. Първата година като заминах за Турция още като стана скандала покрай мен, като подписах два договора с Галатасарай и с „фенерите”, той е човекът, който ми е купил първото жилище. И постоянно съм си имал контакти, били сме в добри отношения и не съм очаквал, че ще стигнат нещата до тук. Имат доказателства съдът, полицията и беше една седмица на разпит в съда. Отделно не съм очаквал, защото той вдигна много нивото на футбола в Турция. Той направи нещата да се стигне до 260 млн. долара примерно да има телевизионни права. Той вдигна базите в Турция, от него започнаха нещата, после Галатасарай и Бешикташ започнаха. Направи много неща във футбола, но явно последно някакви неща, които и аз не мога да повярвам, но са доказани неща и затова всеки трябва да ги приема тези неща.

-        
Ще има ли арестувани още футболисти в Турция?
-         Тука до 4-5 дена ще има много големи развития покрай разпитаните, ще има още разпити и още доказателства щели да излязат, но ще ги видим и аз не ги знам, слушаме по медиите как ще се развият нещата, но още поне 7-8 човека според мен ще има арестувани.  


 
Иван Кирев
 
 
Интервюто може да чуете в прикачения звуков файл!

 

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки