Рали “Сливен” още по-атрактивно за участници и фенове

Новост в тазгодишното издание на Рали “Сливен” /2 и 3 септември/ е включването на допълнителен супер специален етап в рамките на града. Част от почитателите на рали спорта помнят, че до средата на 80-те години състезанието също включваше отсечка в града

Рали “Сливен” още по-атрактивно за участници и фенове
Новост в тазгодишното издание на Рали “Сливен” /2 и 3 септември/  е включването на допълнителен супер специален етап в рамките на града. Част от почитателите на рали спорта помнят, че до средата на 80-те години състезанието също включваше отсечка в града.

Възобновеното скоростно изпитание ще бъде откриващият етап на състезанието и ще се проведе непосредствено след церемониалния старт. Самото трасе ще е разположено в околностите на стадион „Хаджи Димитър", което е в непосредствена близост до сервизният парк и щаба на Рали Сливен.

Стартът на първия екипаж по 1.8- километровата отсечка е плануван за 19:00 часа на 2 септември.

Промяна ще има и на едно от местата събиращи най-много фенове – разклонът на вр. “Българка".

Този пътен възел е част от три от скоростните изпитания в състезанието (Българка, Меча поляна и Абланово), а екипажите правят там общо четири преминавания.  Предвидени са три различни конфигурации на трасето през разклона, което със сигурност ще направи мястото още по-атрактивно, предаде кореспондентът на Novsport.com.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки