Гунчев пак вика 5 маричанки в девическия отбор на България за Балканиадата в Албания

Отново 5 състезателки от „Марица” повика новият старши треньор на националния девически тим на България - Стоян Гунчев-Чугуна, за предстоящото Балканско първенство по волейбол в Албания за девойки младша възраст.

Гунчев пак вика 5 маричанки в девическия отбор на България за Балканиадата в Албания

Отново 5 състезателки от „Марица” повика новият старши треньор на националния девически тим на България - Стоян Гунчев-Чугуна, за предстоящото Балканско първенство по волейбол в Албания за девойки младша възраст.

Както за първата Балканиада при девойките старша, така и сега, в държавния ни волейболен отбор бяха призовани центърът Мира Тодорова-Пастата, либерото Велина Кансъзова, посрещачката и крайна нападателка Теодора Симеонова, разпределителката Кристина Гунчева и 198-сантиметровият диагонал Милена Димова. И петте маричанки се считат за основни фигури в състава на националния волейтим на България за девойки младша възраст, който от вчера вече е в албанската столица Тирана. Там ще се играят всички мачове от предстоящата Балканиада, като турнирът започва днес и ще завърши на 17 юли (неделя), когато е финалът и мачът за 3-4 място.

Така българският национален отбор по волейбол за девойки младша възраст продължава международните си изяви на втора поредна Балканиада и отново маричанки са в основата му.
 

След успешното представяне в Иваница (Сърбия), където българските момичета заеха престижното 5-то място на Балканското първенство за старша възраст, сега нашите тръгнаха за Албания, с амбиции за медали. Това е така защото Балканиадата в Тирана този път ще бъде точно за тяхната възрастова група – за девойки младша.

Волейболистките не се върнаха в България, след турнира в Иваница, а отидоха транзит за Тирана, като пътуваха цяла нощ. Българските момичета направиха 10-часов преход с автобус до Албания.
 

На Балканиадата в Тирана участие ще вземат скромните пет отбора от региона.

Както е известно БФВ взе решение да се даде шанс за развитие на по-младите състезателки, които вече бяха събирани под ръководството на предишната държавна треньорка Любка Дебърлиева и новия национален селекционер Стоян Гунчев-Чугуна, и за които се смята, че имат добро бъдеще.

Ето целият състав на България за девойки младша и старша възраст за двете Балканиади: Симона Димитрова, Веселина Григорова, Гергана Георгиева, Гергана Димитрова, Искра Минтова, Мира Тодорова, Кристина Гунчева, Велина Кансъзова, Милена Димова, Теодора Симеонова, Петя Баракова, Савина Гоцева.

Волейболистките с първа победа в Лига на нациите (ВИДЕО)

В петия си мач от турнира

Вики Костава остава при шампионките

Посрещачката подписа за още сезон

Казийски открива плажен стадион в Бургас

Вижте подробности

Бленджини: Опитваме се да променим манталитета на волейболистите

Вижте какво каза треньорът на волейболистите

Взехме само гейм от Нидерландия (ВИДЕО)

Мачът бе от Лигата на нациите

България се справи с втория отбор на САЩ и победи с 3:1 в VNL (ВИДЕО)

"Лъвовете" ни контролираха мача от началото до края

Алекс Грозданов: Ние сме един от най-младите отбори

"Основният фокус на целия тим е работата. това важи и за мен", заяви волейболният национал

Волейболистите ни с втора загуба в Лигата на нациите (ВИДЕО)

Канада остави „лъвовете“ без спечелен гейм на форума

Доби Христоскова при шампионките и за новия сезон

Марица преподписа с посрещачката

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки