Пиранята спечели престижната Обиколка на Сибиу в Румъния

Националът Владимир Коев-Пиранята спечели престижния и традиционно силен тур на шосе - Международната колоездачна обиколка на Сибиу, от високата категория 2.2.

Пиранята спечели престижната Обиколка на Сибиу в Румъния

Националът Владимир Коев-Пиранята спечели престижния и традиционно силен тур на шосе - Международната колоездачна обиколка на Сибиу, от високата категория 2.2.


Звездата на „Хемус Вивело”/Троян/ и на държавния мъжки тим на България на шосе показа блестяща спортна форма и след отлично свое каране и безупречна тактика заслужено се окичи с лавровия венец на победителя.


Пиранята спечели най-тежкия – втория състезателен етап от надпреварата, в който натрупа солиднатаразлика, оказала се после достатъчна за първото място на българина. В останалите 3 от общо 5-те етапа Владо само поддържаше разликата пред основната група и запази жълтата фланелка, за да финишира в Сибиу като победител.


Турът в северната ни съседка бе от календара на Международния колоездачен съюз и бе петдневен. И тази година Международната колоездачна обиколка на Сибиу отново бе включена във веригата Юръп Тур и носеше точки за рейкинга при мъжете в класацията на международната колоездачна централа - U.С.I.


Надпреварата в Румъния се проведе за 8-и пореден път и събра близо 120 елитни бегачи от почти цяла Европа. В тура бяха допускани за участие национални отбори, тимове от клас „Континентал”, както и клубни състави.


Според регламента отборите трябваше да бъдат съставени от по 6 състезатели.


Междувременно 20-годишният наш национал Йовчо Йовчев спечели преди няколко дни престижното международно състезание „Долините на Арецо” в Италия за младежи до 23 години. Той атакува успешно 500 метра преди финала на 155-километровото трасе, като се откъсна от челна група от 10 колоездачи, а после изкова големия си успех.


В 52-ото издание на този пробег стартираха 158 бегачи.


Йовчев, който се състезава за италианския елитен тим „Фриули”, е вторият чужденец в историята на тура на Арецо, който печели титлата, след новозеландеца Брюс Бидъл, станал първи през 1973 г.


Друг наш национал - Данаил Петров, пък се класира на престижното 7-мо място в Международната колоездачна обиколка на Кападокия в Турция. Българинът, който тази годнина се състезава за елитния „Коняшекер Вивело Хемус”, спечели и голямата награда за най-добър катерач.


Победител е роденият в България турчин Мерт Мутлу, с равно време с втория – Угур Мармара, и на 11 сек. пред третия – Хамид Ширизизан.


Състезанието, в което участваха 60 колоездачи, бе от категория 2.2. Надпреварата в Турция бе 4-етапна, с обща дължина на трасето 395.5 км.


В състава на „Коняшекер Вивело Хемус” имаше още един българин – Светослав Чанлиев, а другите бяха турци.
Троянци заеха едно първо място – на Мирач Кал в ІІІ етапа /141 км/, и едно трето – на Мустафа Саяр в І етап /8 км индивидуално по часовник/.


В крайното класиране Саяр е пети, а шести е съотборникът му Еюп Карагьобек. 

Първи медал за България по спортна стрелба в Осиек

В отборното подреждане сме четвърти

Трикратна олимпийска шампионка аут за Париж

Вижте подробности

Сестри Стоеви отпаднаха във втория кръг на турнир по бадминтон в Сингапур

Вижте подробности

България доминира с двойна победа на Световно първенство по брейкинг за младежи

Вижте подробности

Антоанета Костадинова 5-а в Европа на 25 метра пистолет

Българката записа 20 точки във финала

НОВ ШАМАР ЗА ГРАДЕВ! Антъни е аут до март 2026 година

Световната федерация потвърди наказанието

Хванаха олимпийски шампион с допинг

Браз "гори" за 16 месеца, пропуска игрите в Париж

LZ YACHTING 1991 са големите шампиони в регатата VARNA CHANNEL CUP 2024

Купата им беше връчена от легендата в световното спортно ветроходство Лука Девоти

Министър Глушков присъства на плувния турнир „За Купата на кмета“ в Бургас

Осем победи за българите в надпреварата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки