България загуби с почти двойна разлика от Швеция

Възпитаничките на Ивайло Христов бяха разгромени с 52:100

България загуби с почти двойна разлика от Швеция

Българският национален отбор по баскетбол за жени до 20 години загуби тежко на европейското първенство в македонската столица Скопие. Възпитаничките на Ивайло Христов бяха разгромени с 52:100 от Швеция в среща от дивизия "В".

Българките отстъпваха във всички компоненти на съперничките си, които спечелиха срещата още в първата четвъртина, когато резултатът беше 35:10. До полувремето авансът на шведките беше вече 35 точки, а те спечелиха и останалите две части с 18:13 и 21:13.

Въпреки тежката загуба, най-резултатна на терена беше българката Мария Светославова с 21 точки. Фария Абди пък вкара 19 точки за шведките, но тя игра точно два пъти по-малко от Светославова.

Загубата означава, че българките ще завършат на едно от последните три места в група "А". Последният играе срещу отпадналите от по-голямата група "В" - Естония и Австрия, за девето място. Четвъртият и третият пък ще играят четвъртфинали срещу лидерите от другата група Чехия и Гърция, които по-късно днес ще определят победителя в директен мач.

Победител в групата на България стана тимът на Швеция, завършил пред Португалия. Унгария и Македония са зад България, като най-вероятно домакините ще бъдат последни след директния мач за класиране напред тази вечер.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки