Искат финал от женската щафета в Лондон 2012

България има изключителен потенциал със състезателки като Ивет Лалова, Тезджан Наимова, Ина Евтимова, Габриела Лалева, Галина Ни­колова и Моника Гачевска

Искат финал от женската щафета в Лондон 2012
Президентът на Българската феде­рация по лека атле­тика Добри Карамаринов прогнозира, че страната ни раз­полага със състеза­телки, които спо­койно могат да вля­зат във финал на Олимпиадата в Лон­дон догодина в дис­циплината 4x100 метра.
 
Босът на централата ни не спести похвалите си и за останалите атлети от националния тим, които бяха отличени за отбор на месец юни в тра­диционната анкета на Пресклуб Бълга­рия. Приза получиха най-опитните ни състезатели Нико­лай Атанасов и Моника Гачевска, които бяха част от съста­ва, изкачил се от втора в първа лига за европейското от­борно първенство. В Нови Сад преди по-малко от месец нашите състезатели заеха второ място в крайното класиране на 2,5 точки след Естония. И двамата ни опитни състеза­тели в момента страдат от конту­зии.
 
Атанасов е с травма на ахилеса, а Гачевска - на коля­ното. Лекоатлетите ни получиха 14 гла­са от спортните ре­дакции, като остави­ха зад себе си наци­оналния отбор по волейбол за жени и тима    по конен спорт.
 
„Специални благо­дарности искам да отправя към Моника и Николай, защото те са пример за това как се участва за един отбор. Никога не са отказали да правят каквото и да е, да участват къде­то и да е в две-три дисциплини. Тази година, разбира се, ние не трябва да подминем и най-го­лемия принос на Ва­ня Стамболова и Ивет Лалова, защо­то двете спечелиха общо шест първи места - един изклю­чителен успех", спо­дели президентът на БФЛА Добри Карамаринов.
 
„Много разчитаме на Моника Гачевска с нейния опит, за­щото знаете, че една щафета 4x100 се прави от шест със­тезателки. Ние в мо­мента имаме състе­зателки, чиято ли­нейна скорост, ако се сумира, е номер 1 в Европа. Само ще ви изброя имената - Ивет Лалова, Ина Евтимова, Тезджан Наимова, Габриела Лалева, Галина Ни­колова, Моника Гачевска. Тези състе­зателки, ако не се борят в олимпийски финал, някой ще има голяма вина за това", добави още Карамаринов. 
Саръбоюков със сребро в скока на дължина в Австрия

Следващият старт на българина е на Балканския шампионат по лека атлетика в Измир

В Плевен: Над 800 участници в Маратона на приятелството

Те са от над 17 националности

Тихомир Иванов покри норматив за Европейското първенство

29-годишният атлет първо се справи с конкуренцията

Ружди Ружди с пета световна титла

Вижте подробности

Зам.-министър Стоян Андонов награди шампиони на лекоатлетически турнир „Нови звезди“

Вижте подробности

Алекс Начева се завърна с победа в тройния скок

Вижте подробности

ОБЗОР: Кенийски победи на Маратон Варна, българите с бронз

Емблематичното за града събитие бе съпътствано от уникален спортен празник

Мароканец спечели полумаратона във Варна

Янислав Тодоров и Памела Ени триумфираха в бягането на 10.5 километра

Дадоха старт на Маратон Варна 2024 (СНИМКИ)

Общо 179 атлети стартираха в класическата дистанция от 42.195 км.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки