Швеция грабна бронза от световното за жени

Финалът е утре вечерта между олимпийския шампион САЩ и Япония

Швеция грабна бронза от световното за жени

Швеция заслужи бронзовите отличия на световното първенство по футбол за жени след победа в мача за третото място над Франция с 2:1. Въпреки че играха с човек по-малко в последната четвърт от мача, скандинавките стигнаха до успеха.

Лота Шелин откри резултата в 29-ата минута, след като беше изведена в наказателното поле с пас от дълбочина от Терезе Сьогран и пусна топката покрай вратарката Беранжер Сапович.

Сапович получи травма при гола и беше заменена принудително от Селин Девий, която спаси с вещина удар от упор на Шелин малко преди почивката.

Франция подобри играта си след почивката и Елоди Томис изравни в 56-ата минута с удар от 12-13 метра след асистенция на Гаетан Тиней.

Малко по-късно Йозефин Оквист нацели гредата на вратата на Франция, а в 68-ата минута тя получи директен червен картон след неспортсменска проява и удар в гърдите на Соня Бомпастор.

В 82-ата минута обаче Мари Хамарстрьом донесе победата на Швеция със страхотен удар с левия крак, с който тя реализира първия си гол с националната фланелка.

Финалът е утре вечерта между олимпийския шампион САЩ и Япония.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки