1. Novsport
  2. Други спортове
  3. СНИМКИ:Христо Стоичков на 43 см разстояние от флага в Президентска Купа

СНИМКИ:Христо Стоичков на 43 см разстояние от флага в Президентска Купа

Специални гости на събитието през изминалия уикенд бяха Христо Стоичков и звездите на БГ РАДИО, които отново си припомниха наученото от тиймбилдинга през миналата година.

СНИМКИ:Христо  Стоичков на 43 см разстояние от флага в Президентска Купа
Специални гости на събитието през изминалия уикенд бяха Христо Стоичков и звездите на БГ РАДИО, които отново си припомниха наученото от тиймбилдинга през миналата година. 

Христо  Стоичков спечели няколко награди  в голф турнира Президентска купа, който се проведе на 16 юли в Пирин Голф & Кънтри Клуб..  Носителят на Златна топка’ 94 показа завидни умения и грабна призовете за „Най- Дългъг удар” и за „ Най- близо до дупката”- топката падна на 43 см от дупката ( 15-та дупка ).

„ Изискват се много умения, за да удариш топката на 43 см от флага, мал шанс за Hole-in-One.” казва професионалистът. Известният български футболист участва в отбор с Калин Катев ( БНР ), добра игра на първите 9 дупки и концентрация на втората девятка допринесе за спечелването на специалните награди.  

„ Днес разбах, че всички прякори на Христо Стоичков- Камата, Модерния ляв важат с пълна  сила и в голфа. Футболистът от Световна класа е също толкова добър и в голфа. „ каза Президентът на Пирин Голф & Кънтри Клуб на церемонията по награждаване. „С Христо Стоичков планираме провеждането на ежегоден турнир под негова егида, датите ще бъдат оповестени по- късно. Правилата за надпреварата ще бъдат определени от Христо, като майстор в спорта вярвам, че ще предложи интересен формат” продължи Николай Калоянов.  

Голф турнирът Президентска купа се провежда за втора поредна година на игрището от шампионски тип, този път с предизвикатателен формат. Всички голфъри и приятели на Президента на голф клуба се състезаваха срещу неговия отбор. Николай Калоянов / Президент на Пирин Голф & Кънтри Клуб/ участва в 1 отбор заедно с Петър Калоянов / Шампион на България за 2011/ и с Вим Каудайс / Главен Професионалист в Пирин Голф /. Президентският отбор с резултата си определя пара на всяка дупка. Най-добрият резултат от неговия отбор се определя като пар на дупката.  

„ Когато в един отбор се състезават двата много добри голфъри, останалите нямат шанс. В отбора на Президента се играха Николай Калоянов и синът му Петър Калоянов, който има данните да бъде професионалист и да се развива в тази област” каза Вим Каудайс, главен професионалист в Пирин Голф & Кънтри Клуб. Отборът на Президента на Голф клуба г-н Николай Калоянов показа завидни резултати и летвата беше поставена много високо, нито един от другите отбори не успя да постигне техните резултати. 

„Въпреки, че Дичо не ме остави да спя цяла нощ  се представих много добре на игрището. За мен беше чест да присъствам на този празник на спорта днес. Имах шанса да прославя България с постиженията си във футбола, радвам се да видя, че младежи като Петър Калоянов имат данните да направят същото и в голфа. Вярвам, че бъдещето на България са децата и  те ще достигнат върховете, които ние не успяхме „ каза футболната легенда, позната по цял свят Христо Стоичков. 

Награждаването  се проведе на терасата между Гръцки ресторант и Пиано бара  и победителите бяха наградени от Данчо Караджов / Сигнал / и Любо / група ТЕ /. Екипът на Пирин Голф & Кънтри Клуб благодари на спонсорите Домейн Бойар и месокомбинат Сарай, които приеха с удоволствие да партнират за звездното събитие. За доброто настроение вечерта звездите на БГ радио изпълниха някои от хитовите си парчета и забавляваха гостите на събитието. Песни, добро настроение и танци....... 

Победителитят във втория голф турнир Президентска купа сред 60 състезатели с най-добър нетен резултат се класира отборът на Мадлена Стоянова и Милко Стоянов с 61 нетни точки. Второто място заеха отборът на Тодор Чаков и Весела Чакова с  64 нетни точки и по-добър резултат на последните 9 дупки. Трето място остана за отбор на Божидар Спасов и Юлиан Спасов с 64 нетни точки.

„ Идвах  в Пирин Голф миналата година само за един уикенд ........Това, което виждам днес е невероятно. Поздравления ! Добре свършена работа ! Пирин Голф е едно от местата, където можеш да се забавляваш, определено е мясо, където ще прекарвам повече време.” каза победителят в състезанието Милко Стоянов.  

Екипът  на клуба даде и една грос награда , най-добрите голфъри също имаха  шанс да се преборят за наградите. Отборът на Живко Тенев и Емил Калоянов спечелиха брутната награда със 75 удара.

Вим Каудайс  награди специално Николай Калоянов и Петър Калоянов за добрата им игра и постигнатите резултати. 
Победа и загуба за България на шахматната Олимпиада

Мъжете постигнаха успех в Будапеща

Цанко Цанков записа световен рекорд на 120 километра без спиране

Родният плувец взе разстоянието от село Ясен до Козлодуй за 18 часа 1 минута и 39 секунди

Николай Илиев: Никой не може да отнеме постиженията на Цанко Цанков

Вижте какво каза мениджърът на плувеца

Нови победи за България в седмия кръг на Шахматната Олимпиада

Вижте всички резултати

След 30 години: Балканиада по спортна гимнастика в България

Вижте подробности

0% лихва по кредитните карти от Fibank до края на 2024 г.

До края на 2024 година важи предложението

Победа за мъжете и равенство за жените на шахматната Олимпиада

Вижте как се справиха нашите днес в Будапеща

Георги Глушков откри учебната година в НСА "Васил Левски"

Вижте подробности

Карлос Насар: Искам да стана олимпийски шампион поне още веднъж

Той получи наградата си за Спортист на месеца