Левски със сензационен трансфер: Юноша на Барса подписа официално със "сините" (снимки+видео)

Гонзо нанесе своя летен трансферен удар

Левски със сензационен трансфер: Юноша на Барса подписа официално със "сините" (снимки+видео)

Левски нанесе своя летен трансферен удар, привличайки испанското крило Тони Калво, съобщиха пред Novsport.com отлично осведомени източници от клуба. Впоследствие новината бе потвърдена и от официалния сайт на клуба.

24-годишният футболист е юноша на европейския клубен шампион Барселона и пристига на „Герена” като свободен агент, след като през втората част на изминалия сезон бе съотборник на българина Валери Божинов в италианския елитен Парма, като в мача с Бари у дома двамата се появиха на терена след почивката.

Договорът на играча е за една година и се очаква именно той да е новото титулярно крило на „сините”. Кариерата на испанеца започва във втория състав на Барселона през 2006г.

Следващия сезон той записва 18 мача и три гола за втория тим на европейския клубен първенец под ръководството на Кике Костас. След това той преминава в гръцкия Арис (Солун), където за четири сезона играе в повече от 100 мача и вкарва 20 гола.

Калво е играл във всички младежки гарнитури (от 16 до 20 год.) на испанския национален отбор и е отбелязал два гола за „Ла Фурия” при 19-годишните, а през 2006 година става европейски шампион на първенството в Полша редом с Жерард Пике (Барселона), Хуан Мата (Валенсия), Естебан Гранеро (Реал Мадрид), Хави Гарсия (Бенфика) и др.

Високият едва 174 сантиметра испанец е изключително бърз и разполага с отлична техника и дрибъл.

Междувременно наставникът на Левски Георги Иванов-Гонзо проведе много интензивна тренировка на "сините” тази сутрин в Линдабрун. Младият специалист раздели състава на две групи, които тренираха от 9,30 часа първата и час по-късно втората.

Занятието беше изцяло с топка, но на много високи обороти, тъй като се прилагаше преса в игра първо четирима срещу четирима с вратари, след това двама срещу двама и накрая един на един - по три пъти всяка една от сериите.

От пресслужбата на Левски съобщиха за Novsport.com, че тимът се прибира в България в сряда с полет от Австрия в 18:00 часа местно време (19:00 часа наше) и ще пристигнат на летище София в 20:30 часа.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки