ОбС-Благоевград гласува предложенията на Андонов и Бачев за възраждане на Пирин (снимки)

Членовете на спортната и бюджетна комисия към Общински съвет-Благоевград допуснаха до гласуване на сесията на местния парламент следващия четвъртък постъпилите предложения от Ивайло Андонов и Георги Бачев за развитието на детско-юношеската школа на Пирин

ОбС-Благоевград гласува предложенията на Андонов и Бачев за възраждане на Пирин (снимки)

Членовете на спортната и бюджетна комисия към Общински съвет-Благоевград допуснаха до гласуване на сесията на местния парламент следващия четвъртък постъпилите предложения от Ивайло Андонов и Георги Бачев за развитието на детско-юношеската школа на Пирин.

Двете „зелени” легенди декларираха желание за възраждане на футбола в Благоевград. По-рано почетният гражданин на Благоевград Иво Андонов и собственик на частната школа Пирин 2001 предложи свободна регистрация „Пирин 01” и поиска 230 000 лева от хазната да приюти децата на Пирин, който не получи лиценз за професионалния футбол.

Контраофертата дойде от екснационалът Георги Бачев, който има регистрация за акционерно дружество ПФК „Пирин Благоевград 1” и  не иска нито стотинка от общината, а само договор за ползване на стадион „Христо Ботев” и терените на базата в Рилци. Бачев заяви, че зад него стои „Интерфинанс холдинг”, който и зимата е бил готов да инвестира в Пирин, но тогава по необясними за него причини феновете прехвърлиха контролния пакет акции на Емил Наков.

Бачев е готов с дългосрочен план, който освен детско-юношески футбол има за цел да издържа и представителен отбор. На срещата днес беше поканена и третата страна - собственикът на Пирин Емил Наков, и треньорите в клуба, които обаче не присъстваха.

Така на 28-ми юли (четвъртък) местните парламентаристи ще гласуват двете предложения, като едното на Иво Андонов е за публично-частно партньорство, а това на Бачев е изцяло частно.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки