Официално: Глушков е новият президент на БФ Баскетбол

Бюджетът на федерацията ще е малко над 2 милиона лева

Официално: Глушков е новият президент на БФ Баскетбол
Георги Глушков е новият президент на Българската Федерация по Баскетбол. Той бе избран с пълно единодушие от  Общото събрание на Варна. На поста единственият българин, играл в НБА, ще замени починалия по-рано тази година Михаил Михов. Събранието започна с минута мълчание в памет на бизнесмена. Делегатите приеха и отчета на Управителния и Контролен съвет на федерацията

Глушков получи 77 гласа от 77 гласували. Събранието прие и предложения проектобюджет от 2 040 000 лева за следващата 2012 година.

"Ще се опитаме в рамките на 1 година да стабилизираме финансовото състояние на федерацията", каза Глушков и допълни, че БФБ има сериозен дефицит, но има и невзети вземания, които са повече от задълженията. Той изрази надежда, че в рамките на 6 месеца федерацията ще успее да събере вземанията си и да се разплати. Глушков коментира още, че би искал националният отбор за мъже да направи добро класиране на Европейското първенство през септември.

Новоизбраният президент посочи, че една от основните цели е намирането на основен спонсор за покриване на разходите на националните отбори. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки