На биатлонистите им липсва лекар, оплака се Катя Дафовска

Днес председателят на БФ Биатлон Екатерина Дафовска и управителят на "Техем " за България Милена Стоянова подписаха договор за спонсорство.

На биатлонистите им липсва лекар, оплака се Катя Дафовска

Днес председателят на БФ Биатлон Екатерина Дафовска и управителят на "Техем " за България Милена Стоянова подписаха договор за спонсорство. Така германската фирма продължава традицията да подпомага зимния спорт за 11-а поредна година. При добри резултати можем да разширим подкрепата си, каза в Пресклуб "България" г-жа Стоянова.

През следващата година и половина федерацията ще търси и други финансови благодетели, за да покрие разходите от около 1 млн. лв за домакинството на Европейското първенство в Банско през 2013 г. В началото на този месец Международният съюз по биатлон направи първа инспекция на условията за провеждане на престижния шампионат. Проверката е водена от Венцислав Илиев - спортен директор на "IBU Cup" - и Феликс Битерлинг - координатор "Спорт и развитие" в Международния съюз.

Сред основните препоръки са изграждането на трибуни и поставяне на допълнителни вакс кабини и помещения за спортистите. Подобрения ще бъдат направени и на стрелбището и помещението за допинг тестове. По думите на Екатерина Дафовска има достатъчно време за подготовка.

Предсезонната подготовка на състезателите също вече е в ход. Днес приключва първият лагер на Белмекен. Следващият ще е през август, пак на високопланинската база, с предвидени контроли с чуждестранни отбори. Тогава треньорите ще сверят часовника си колко са напреднали техните възпитаници.

 

"Треньорите и спортистите от нищо не са лишени. Единствено им липсва лекар, но е много трудно да се намери добър специалист, готов постоянно да пътува по състезания", оплака се за пореден път Дафовска.

 

В стартовете за Световната купа българското участие ще е с 4-има мъже и 3 жени, като целта е отборно класиране до 20-о място. На Световното първенство ще гоним влизане в десятката.   

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки