Започнаха финалните преговори за прехвърляне на Рома на новия собственик

Снощи във Вечния град са пристигнали от Съединените щати двама представители на инвестиционния фонд Raptor Accelerator, който е оглавяван от Джеймс Палота, а негови бизнеспартньори са бъдещият президент на Рома Томас Ди Бенедето, Ричард Д'Аморе и Майкъл Руейн.

Започнаха финалните преговори за прехвърляне на Рома на новия собственик

В Рим днес започнаха финалните преговори за прехвърляне на собствеността на футболния клуб Рома, съобщиха за БТА източници, близки до преговарящия екип на италианската банка "Уникредит". Снощи във Вечния град са пристигнали от Съединените щати двама представители на инвестиционния фонд Raptor Accelerator, който е оглавяван от Джеймс Палота, а негови бизнеспартньори са бъдещият президент на Рома Томас Ди Бенедето, Ричард Д'Аморе и Майкъл Руейн.

 

Целта на посещението е да се изпипат подробностите около сделката, договорена в Бостън през април. Очакванията са договорът да бъде подписан на 29 юли, но е възможно и малко забавяне от ден-два, споделиха източниците.

 

Спортна асоциация Рома (AS Roma), както гласи пълното название на футболния клуб, е акционерно дружество и доскоро беше контролирано от римската петролна фамилия Сенси. След кончината на магната Франческо (Франко) Сенси, президент на клуба стана неговата единствена дъщеря Розела. Търговският дълг към банка "Уникредит" я принуди да продаде Рома, като сложната процедура включваше и назначаване на временен управител на клуба в лицето на адвоката на банката Роберто Капели, който сега е главният преговарящ от италианска страна.

 

В центъра на преговорите е изграждането на нова финансова структура на клуба и нейната бъдеща издържливост. Американският консорциум е представил бизнесплан в средно- и дългосрочна перспектива. Той предвижда Рома да се превърне в един от водещите футболни клубове в Европа чрез вливане на мощна струя външен капитал. Инвеститорите от Бостън са готови с парите и имат своите идеи за преразглеждане на всички договори, с които Рома е обвързана - от сувенири и спонсорство до телевизионни права и търговия.

 

Вероятно някои от тези идеи ще трябва да бъдат приспособени към италианската икономическа и банкова действителност, която е значително по-бюрократизирана и консервативна от американската. Налице е ясен и задълбочен двустранен интерес, а различията са преодолими и това е гаранция, че четиримесечната "теленовела" със собствеността на Рома ще бъде приключена до края на тази седмица, увериха източниците.

Мареска: Челси е мечта за всеки треньор

Италианецът застава начело на лондончани с договор за пет години

Байерн Мюнхен продължава да настоява за Бруно Фернандеш

Португалецът е основна цел за баварците това лято

Арсенал обяви огромен списък от напускащи

"Топчиите" се разделят с 22 футболисти след края на сезона

Мбапе каза на Макрон кога ще обявят трансфера му

Реал Мадрид би трябвало да пусне новина още тази вечер

Санчо готов отново да играе за Юнайтед, но има условие

Той не иска повече да работи с Ерик тен Хаг

Решено: УЕФА пуска Сити и Юнайтед в евротурнирите

Вижте подробности

Винисиус е №1 в Шампионска лига

УЕФА оповести отбора на сезона в турнира

В Италия: Конте подписа с Наполи

Вижте подробности

В Лондон: Съдят трима за нахлуване на терена на „Уембли“

Общо 56 души са арестувани преди, по време и след финала на ШЛ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки