Юнайтед прегази звездите на MLS без никакъв проблем, Бербатов с фантастичен гол (видео)

"Червените дяволи" постигнаха четвърта победа в предсезонната си подготовка

Юнайтед прегази звездите на MLS без никакъв проблем, Бербатов с фантастичен гол (видео)

Английският шампион Манчестър Юнайтед постигна четвърта победа в предсезонната си подготовка, след като надделя с категоричното 4:0 над отбора, съставен от звездите на американската Мейджър Лийг Сокър. По този начин играчите на Алекс Фъргюсън записаха четвърти успех от четири мача на турнето си в САЩ. „Червените дяволи” бяха с класи над своя съперник и заслужено се добраха до победата. Българският нападател на Юнайтед – Димитър Бербатов, бе сред титулярите за тима на Фъргюсън и успя да отбележи едно от попаденията за отбора си. Бербатов се разписа през втората част, правейки резултата 3:0, а малко след като реализира гола, българинът бе заменен от Майкъл Оуен.

В състава на звездите на Мейджър Лийг Сокър пък личаха имената на футболисти като Дейвид Бекъм и Тиери Анри. Последният дори се отличи с много спортсменска проява - през първото полувреме французинът удари неволно с лакът Парк в лицето, след което спря играта, за да се разбере дали всичко с корееца е наред.

В началните минути от мача липсваха по-вълнуващите моменти, а първата интересна ситуация се превърна в гол. Той бе във вратата на звездите на американската лига и бе дело на Андерсон. Полузащитникът на „червените дяволи” получи пас от Уейн Руни и след прецизното изпълнение в 19-ата минута резултатът бе 1:0 в полза на тима на Алекс Фъргюсън.

Отборът на звездите се опита да се върне веднага в срещата и в 21-ата минута Дейвид Бекъм получи отлична възможност да възстанови равенството. Това обаче не позволи стражът Андерс Линдегаард, който спаси по великолепен начин удара на бившия халф на Манчестър Юнайтед от далечно разстояние. В 28-ата минута последва нова класна намеса на датския страж на английския шампион – Брад Дейвис стреля много прецизно от далечна дистанция, но вратарят на Юнайтед показа добър рефлекс и изби в корнер.

Последваха по-спокойни минути, след което дойде и втората по-интересна ситуация пред Фарид Мондрагон. Уейн Руни отправи много силен изстрел от повече от 20 метра и само добрата намеса на колумбийски страж на американците попречи на кълбото да влети в мрежата. Мондрагон обаче бе безпомощен в първата минута на даденото от съдията продължение, когато преднината на „червените дяволи” бе удвоена. Тогава Евра намери Парк на границата на наказателното поле, след което халфът от Южна Корея преодоля много хубаво играч на противника и с доста силен удар разпечата Мондрагон. По този начин резултатът на почивката на мача бе 2:0 в полза на английския гранд.

Втората част започна ударно за Манчестър Юнайтед, защото в 53-ата минута резултатът вече бе класически. Автор на третото попадение бе българинът Димитър Бербатов. Бившият ни национал бе изведен по великолепен начин зад гърба на отбраната на противника от Уейн Руни и много прецизно прехвърли Мондрагон. Топката срещна напречната греда и се върна към Бербатов, който спря кълбото на гърди и с бомбен изстрел с десния крак го прати в опразнената врата.

След като при резултат 3:0 в полза на „червените дяволи” вече всичко бе ясно, темпото на игра се успокои. В 58-ата минута американците опитаха да отбележат, но ударът с глава на Ник ЛаБрока след центрирането на Дейвид Бекъм премина далеч от вратата на появилия се през втората част Бен Амос.

Точно когато изтичаше час игра на „Ред Бул Арена” в Ню Джърси дойде и моментът, когато Алекс Фъргюсън направи няколко промени в състава си. Крис Смолинг, Майкъл Оуен, Дани Уелбек, Федерико Македа и Том Клевърли замениха съответно Рио Фърдинанд, Димитър Бербатов, Ашли Йънг, Уейн Руни и Майкъл Карик. Точно след като бяха извършени тези промени, дойде и един от най-чистите шансове за звездите на Мейджър Лийг Сокър. Бен Амос отрази доста силен далечен удар, а при добавката Омар Браво, оказал се очи в очи срещу стража на „червените дяволи”, не успя да го преодолее и прати топката покрай лявата греда.

Юнайтед пък продължаваше да играе без да влага много усилия и в 68-ата минута вече водеше с 4:0. Появилият се като резерва Дани Уелбек стреля хубаво от границата на наказателното поле и след рикошет в крака на Камерън, топката влетя неспасяемо във вратата на американците за четвърти път.

След като бяха извършени още смени в редиците и на двата тима, нивото на играта се понижи и действията на терена се поуспокоиха още повече. До края на двубоя добра възможност за звездите на американската лига пропиля Ник ЛаБрока, който в 77-ата минута засече центриране отляво на Бен Амос, но топката прелетя високо покрай целта. В 88-ата минута пък Дейвид Бекъм изпълни великолепно пряк свободен удар, но кълбото срещна дясната греда на вратата на Юнайтед и излезе в аут. Така се стигна и до края на мача и крайният резултат от срещата бе 4:0 в полза на „червените дяволи”.

На 31-ви юли ще бъде и приятелската среща на английския шампион с Барселона, която ще е повторение на финала от последното издание на Шампионската лига.

Стартов състав на Манчестър Юнайтед: Линдегаард, Фърдинанд, Видич, Евра, Джоунс, Карик, Андерсон, Парк, Бербатов, Йънг, Руни

Звезди на MLS 0:4 Манчестър Юнайтед

19’ 0:1 Андерсон
45+1’ 0:2 Парк
53’ 0:3 Бербатов
68’ 0:4 Уелбек

В Швейцария: Сион и Георги Русев ще играят в елита

След класика в последния кръг, българинът влезе след почивката

Онана: Трябва да вземем ФА Къп заради феновете

„Манчестър Юнайтед ще направи всичко, за да спечели финала“

Официално: Модрич ще играе на Евро 2024

Вижте състава на Хърватия за форума

Де Дзерби разкри какво предстои след раздялата с Брайтън

Италианецът иска отново във Висшата лига

Селекционерът на Румъния обяви състава за България

Двубоят е на 4 юни

Национал на България герой в Шотландия

Димитър Митов спаси Сейнт Джонстън от изпадане

Девети отбор от Серия А в Европа?

Фиорентина и Аталанта решават сериозен ребус

Десподов след титлата: Не съм виждал такава подкрепа

Националът завърши сезона с 13 гола и 13 асистенции

Почетино хвали Челси след сезона

„Толкова съм доволен и горд от играчите“, обяви аржентинецът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки