Агуеро: Наричайте ме Че Гевара

"В момента започва тотална революция във футбола и някой трябва да даде старта. Това съм аз", отсече играчът

Агуеро: Наричайте ме Че Гевара

Серхио Агуеро иска да революционизира Ман Сити, наричайки сами себе си Че Гевара на футбола.

Аржентинецът, който ще стане играч на „гражданите“ срещу рекордна трансферна сума от 40 милиона паунда, обясни и защо, цитиран от „Сън“.

„Никой никога няма да бъде като Марадона отново, но аз мисля, че в момента започва тотална революция във футбола и някой трябва да даде старта. Това съм аз. Марадона „вдигна малко шум“ в неговите дни и аз искам да направя нещо подобно“, заяви Кун.

„Обичам триковете, дрибъла, финтовете. Да направиш правилното движение и да оставиш опонента зад гърба си - това е и животът. Ако постигна всичко това, което искам, тогава може да се каже, че ще бъда един вид модерният Че Гевара на футбола“, отсече без липса на самочувствие зетят на Марадона.

„Вече бях под ръководството на Марадона и свикнахме, че той там не ми е тъст, а просто шеф. Въпреки това, когато ми даде някой съвет къде да играя, аз не оставям съмнения в това – Аз решавам такива неща и никой друг.

Агуеро разкри и откъде идва краткото име Кун, с което е наричан. Всъщност то е Кум и е било измислено в училище от неговите съученици, които са го наричали така заради приликата му с японския анимационен герой Кум Кум.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки