Подписаха договора за супертурнира по тенис в София (видео+снимки)

Дянков увери, че финансирането за "Турнирът на шампионките" е осигурено

Подписаха договора за супертурнира по тенис в София (видео+снимки)

Днес официално бе подписан договорът между Българската федерация по тенис и WTA, с който окончателно се узакони домакинството на България на финалите в женската тенис верига през следващите три години, предаде репортер на Novsport.com. На срещата в новата зала „Арена Армеец” присъстваха Стейси Аластър - главен изпълнителен директор на женската тенис асоциация WТА и председател на Борда на директорите на асоциацията, премиерът Бойко Борисов, спортният министър Свилен Нейков, президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков, финансовият министър Симеон Дянков и най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова.

 
Г-жа Аластър лично похвали България за положените усилия, изградената инфраструктура и заяви, че е щастлива България да бъде домакин на проява от такъв висок ранг. Тя пожела на нашата страна да имаме още повече велики тенисисти като Цвети и да вървим в правилната посока към създаването на модерни спортни съоръжения.
 
Лично министър Дянков увери, че финансирането за провеждането на турнирите е подсигурено и няма да има проблем от такъв аспект.  
 
С провеждането на "Турнира на шампионките" се слага край на тежкия сезон. Надпреварата ще се провежда в „Арена София” в интервал на 3 години (2012, 2013, 2014) и ще бъде с награден фонд от $750 000.
 
В „Турнира на шампионите” участие взимат състезателки, които са спечелили титла през сезона, но нямат ранкинг за TEB-BNP Paribas WTA Championships, който от тази година ще се провежда в Истанбул (еквивалент на финалния Мастърс при мъжете). Организаторите предвиждат 2 участнички да получат „уайлд кард”, а президентът на родната федерация Стефан Цветков вече потвърди, че едната покана ще бъде за първата ни ракета Цветана Пиронкова.

Този ноември „Турнирът на шампионите” ще бъде за трета последна година в Бали, Индонезия, след което ще се премести за 3 сезона в София. В първото си издание победител стана Араван Резаи, а миналата година титлата взе Ана Иванович.
 
През тази година вече е уредено новата зала да бъде домакин на още две големи прояви – през декември в нея ще се проведе световната купа по художествена гимнастика и финалът на световното първенство по мотокрос на писта. Премиерът Бойко Борисов разкри, че се чака потвърждение и за един бенефис, на който ще се съберат всички легенди на балканския баскетбол, а мачът ще се играе пак в новия супермодерен спортен комплекс.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки