Лидерът в ендуро шампионата пропуска остатъка от сезона заради контузия

Андон Чулев има тежка травма на десния глезен

Лидерът в ендуро шампионата пропуска остатъка от сезона заради контузия

Лидерът във временното на Националния ендуро шампионат Андон Чулев ще пропусне всички стартове до края на сезона заради контузия. Чулев, който кара с KTM 350, спечели състезанието на трасето край Казанлък, но тежка травма на десния глезен, получена на тренировка, ще го вади от всички надпревари до края на сезона. 

Младият талант на MG Racing претърпя операция и в момента се придвижва с патерици. "Стана по време на тренировка. Там винаги опитвам нови неща и пробвах скок от едно хълмче на друго. Но скокът се получи с голяма скорост и голяма височина и при приземяването кракът ми поддаде", разказа Чулев. 

"За съжаление заради контузията губя мускулна маса. Много съм отслабнал. Старая се на тренирам във фитнес и на лостове. Ендуро спортът е много тежък и изисква пределна концентрация и физическа подготовка. Нужни са издръжливост и мислене. Обичайната ми тренировка включва по 10 километра бягане всеки ден и каране", обясни Чулев. 

В отсъствието на 17-годишния талант, във втория кръг от ендуро-първенството на 6-7 август край Добринище фаворити са многократният шампион Георги Тодоров-Кокера и младият Мартин Иванов. Миналата година стартът край Добринище беше спечелен от Янис Павлидис от Гърция. Калин Кулев, председател на комисията по ендуро към Българска федерация по мотоциклетен спорт, разкри, че отново се очакват гръцки състезатели. 

"В момента не мога да кажа с точност колко и какви ще са участниците във втория кръг на ендуро шампионата край Добринище, тъй като по регламент срокът за подаване на заявките е до 24:00 часа тази нощ. Освен това, правилникът позволява картотекиране на място между 8:00 и 9:30 часа сутринта в събота. Любопитно е, че ще стартира един австралиец, който е гост", каза Кулев. 

Ожие спечели рали Португалия за рекордния шести път

Пилотът с Тойота се доказа като царя на трасето в Португалия

Хорхе Мартин спечели Гран при на Франция и увеличи преднината си в MotoGP

Испанецът с аванс от 38 точки на върха

Италиански триумф на Гран при на Испания в MotoGP

Франческо Бана впечатли със смело каране

Грязин с първа историческа победа в Световния рали шампионат (ВИДЕО)

Той спечели надпреварата в WRC2 на рали „Хърватия“

Цолов 17-ти в тестовете в Барселона

Най-доброто му време беше 1:27.560 минути

Испанец пренаписа историята на Мото GP

Вижте подробности

Маверик Винялес спечели спринтовото състезание в MotoGP на пистата в Остин

Вижте подробности

Рекорден брой отбори на "EKO 12 часа на България"

Вижте подробности

Потвърдено: Собствениците на Формула 1 взеха и MotoGP

Сделката ще бъде завършена до края на календарната година

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки