Драма, червени картони и рулетката на дузпите изхвърлиха Левски от Европа (видео)

Йовов единствен изпорти дузпа за "сините", Грийн с червен картон

Драма, червени картони и рулетката на дузпите изхвърлиха Левски от Европа (видео)
Родният Левски отпадна от европейските клубни турнири, след като днес бе отстранен от словашкия Спартак (Търнава) след изпълнение на дузпи. Мачът се игра на стадион „Антон Малатински”, а редовното време завърши при резултат 2:1 за домакините. В първия мач миналата седмица българите се наложиха със същия резултат и двубоят трябваше да се реши с дузпи.

В продълженията Карнота получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко, но Грийн не му остана длъжен и минути по-късно получи директен червен картон за удар без топка срещу противников играч.

При дузпите пък, Йовов бе единственият, който пропусна за Левски, но това се оказа напълно достатъчно „сините” да излетят от евротурнирите. 

Дебют със "синята" фланелка направи испанецът Тони Калво, който обаче не можа да покаже най-доброто от себе си за времето, в което бе на терена. Шюрд Арш пък вкара гола за Левски, разписвайки се във втори пореден мач за българите. 

Двубоят започна с опасен изстрел на Вискочил, който премина над напречната греда на Пламен Илиев. Като цяло двата отбора започнаха мача предпазливо, като играта се водеше предимно в центъра на терена.

Българите обаче първи овладяха инициативата в халфовата линия и резултатът не закъсня. В 11-ата минута Йовов намери Младенов на десния фланг, бившият футболист на Пирин центрира меко в наказателното поле, където Шюрд Арш изпревари пазача си и с глава забоде кълбото в долния десен ъгъл на Рашка – 1:0 за Левски.

Това попадение обърка тотално плановете на домакините, които изглеждаха объркани след допуснатия гол. В 13-ата минута Пламен Илиев изпусна топката след удар от фаул, но бързо поправи грешката си, улавяйки току пред крака на Томачек.

След преполовяването на първата част темпото започна леко да спада, въпреки че домакините се опитваха да наложат преса, с която да притесняват отбраната на „сините”. В 26-ата минута Даниел Младенов стреля слабо от средна дистанция, а в 35-ата играчите на Спартак изпуснаха и най-чистото си положение до момента, след като Кархан качи топката на главата на Грос, който обаче не можа уцели вратата на Илиев.

До края на полувремето нов гол не падна и така двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 за Левски. 

Втората част стартира със силен натиск на домакините, които излязоха пределно мобилизирани да обърнат развоя на срещата в своя полза. Така дойде 52-ата минута, когато Вискочил центрира отляво, кълбото се отклони в Рисп и достигна до непокрития Томачек, който с мощен удар я прати в горния ляв ъгъл на Пламен Илиев - 1:1.

След гола Спартак продължи да доминира и в 56-ата минута Ханзел стреля по земя, Томачек отклони коварно, но за късмет на българите топката премина покрай вратата на Илиев.

Така се стигна до 60-ата минута, когато Кархан навлезе в наказателното поле и бе спънат от Даниел Димов, за което реферът отсъди дузпа в полза на словаците. Зад топката застана Томачек, който бе безпогрешен за 2:1.

Това попадение внесе хаос в българските редици и левскарите загубиха тотално контрола върху централната част на терена. Възпитаниците на Георги Иванов започнаха да правят множество елементарни грешки, което само увеличи напрежението в наказателното им поле.

Томачек и Кархан направиха по един пропуск, а в 69-ата минута удар на Иван Цветков премина много близо до вратата на Спартак. В даденото от рефера продължение пък, Влади Гаджев пробва една от марковите си бомби с десния крак, но и този път кълбото профуча на сантиметри от вратата на Рашка.

Нов гол до края на мача не падна и така Спартак се наложи над Левски с 2:1. Точно такъв бе и резултатът преди седмица в София и така победителят от този сблъсък ще трябва да се реши минимум след продължения. 

Първото от тях започна доста лошо за домакините, които останаха с човек по-малко в 96-ата минута, след като Карнота си изкара втори жълт картон за игра с ръка. В 102-ата обаче Грийн изравни нещата, след като получи директен червен картон за удар без топка срещу противников играч. 

В самия край на първото продължение Кархан изведе Томачек зад отбраната на българите, но ударът на нападателя срещна дясната греда на Илиев. 

Второто продължение премина изцяло под диктовката на "сините", които изглеждаха далеч по-свежи от своя съперник. В 112-ата минута Тони Калво проби отдясно и стреля по диагонала, Рашка парира, а притичалият Райков от няколко метра прати кълбото над вратата на Спартак. В самия край на продължението Гаджев стреля силно от далечна дистанция, но Рашка с последни сили изби в ъглов удар. 

До края гол не падна и така победителят трябва да се реши след дузпи. При тях Йовов изпусна още първата за Левски, след което Спартак вкара всичките си 5 дузпи и се класира за плейофа на Лига Европа. 

 
Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки