Станислав Манолев, Шевченко и Лацио обещават трудна битка за Литекс в Лига Европа

Литекс ще играе за влизане в групите на Лига Европа срещу ПСВ Айндховен, Динамо Киев, Селтик, Лацио или Рапид Букурещ

Станислав Манолев, Шевченко и Лацио обещават трудна битка за Литекс в Лига Европа
Българският шампион Литекс ще играе срещу един от следните 5 отбора в плейофа за влизане в групите на Лига Европа – ПСВ Айндховен, Динамо Киев, Селтик, Лацио или Рапид Букурещ.

Това определиха разбивките преди жребия за втория по сила футболен турнир в Европа. Ловчанлии ще имат тежката задача да срещнат един от тези 5 тима, като най-приемливият вариант изглеждат комшиите от Динамо Букурещ, които почнаха с 2 поредни победи в първенството на Румъния и са лидери след 2 изиграни кръга.

ПСВ на Станислав Манолев и украинският гигант Динамо Киев пък сякаш са най-кошмарните евентуални противници на момчетата на Любослав Пенев. През лятото на 2009 година Манолев и компания пак бяха в България за мач от Лига Европа. Тогава „моряците” се държаха повече от достойно срещу холандците и загубиха злощастно с 0:1.

Селтик традиционно играе силно в евротурнирите и разчита предимно на домакинствата си. Шотландците са жадни за успехи, след като през миналия сезон останаха само точка зад големия съперник Рейнджърс и загубиха титлата на страната.

Лацио с новите звезди в атаката Миро Клозе и Джибрил Сисе със сигурност не е сред желаните съперници за Литекс. Римляните играха с Левски в групите на Лига Европа през 2009 година и буквално смачкаха „сините” за 4:0 насред София. В ответния мач в италианската столица Левски взе победа с 1:0, но мачът нямаше никакво значение за „орлите”.

Бирмингам пък няма никакъв опит в евротурнирите и в ерата на модерния футбол не се е подвизавал в турнирите на УЕФА. Англичаните играят типичен британски футбол с много битка по терена, дълги подавания и непрекъснати центрирания, което също няма да е много лесно за Литекс.

„Оранжевите” попаднаха в 5-та група на жребия сред непоставените тимове. Редом до шампионите е и полският Шльонск Вроцлав, който снощи би Локо София след изпълнение на дузпи. Другите тимове, които са в групата на Литекс като непоставени и не могат да играят с ловчанлии са Хановер 96, Васлуй на Живко Миланов, Омония Никозия, швейцарският Тюн, който отстрани Палермо, норвежкият Аалесунд и грузинският Зестафони.

Жребият за Лига Европа започва от 14:00 в Нион. Тогава Литекс ще научи своя противник. Мачовете от плейофите за влизане в групите на Лига Европа ще се играят на 18 и 25 август.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки