1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Ева Янева категорична: Изгониха ме, защото казах истината

Ева Янева категорична: Изгониха ме, защото казах истината

"Докато Балтич е треньор, аз няма да се върна"

Ева Янева категорична: Изгониха ме, защото казах истината

Изгонената от женския ни национален тим по волейбол капитанка Ева Янева сподели откровено мнението си за словенския треньор Драгутин Балтич, който първо заяви, че тя получава по-дълга почивка заради травмата си, а после с писмо чрез преслужбата на Федерацията ни обяви, че гони волейболистката, защото тя не идвала на тренировки.

Припомняме, че преди десетина дни Балтич изгони и разпределителката Ненова, както и либерото Филипова.

„За това, че съм отстранена разбрах от медиите, тъй като аз си лекувах коляното и уведомих Федерацията за възстановителните процедури предварително. Чувствам се виновна, че се контузих!

Не разбирам защо никой не ме потърси, за да ме попита как съм, какво се случва с мен и т.н.”, сподели  Янева пред Канал 3. „Аз съм сигурна, че бях изгонена, защото изразих гласно несъгласието си с неговите методи.

Той не ни вярва, а съотборничките ми не искат да работят с него. Аз не искам да се заричам, че никога повече няма да играя за България, тъй като това за мен е една огромна чест, но със сигурност докато Балтич е треньор, аз няма да се върна.

Това е един некомпетентен човек, който за кратко време разруши всичко, което ние бяхме градили много дълго. Той се държи непрофесионално на тренировки и не може да ни мотивира.

Той влияе лошо на отбора. Самият факт, че в момента отборът е на два лагера говори достатъчно. Най-добрият показател ще бъде представянето ни на Европейското.