Зверска бомба на Иво Стоянов донесе трите точки за Миньор на старта на „А” група (снимки)

„Чуковете” се наложиха с 1:0 над Видима Раковски, Румен Рангелов порти дузпа за перничани

Зверска бомба на Иво Стоянов донесе трите точки за Миньор на старта на „А” група (снимки)

Отборът на Миньор започна новия сезон в родната „А” група с много измъчен успех с 1:0 над тима на Видима Раковски. Срещата се игра на стадион „Славия” в София заради лишаването от домакинство за 2 мача на „чуковете”, а единственото попадение вкара Ивайло Стоянов, който се разписа след страхотна бомба от около 35 метра.

Иначе двубоят започна с много силен натиск на символичните домакините, които можеха да излязат напред в резултата още в 5-та минута, когато стражът на Видима спаси поредни удари на Рангелов и Борислав Стойчев.

Така се стигна до 14-ата минута, когато Милен Василев бе спънат в пеналта на гостите от Георги Стойчев, за което Таско Тасков свири дузпа в полза на перничани. Зад топката застана Румен Рангелов, чийто удар обаче бе отразен от вратаря на Видима.

 
 


След това положение Миньор продължи да натиска, но гостите се бранеха с 10 души и на перничани бе доста трудно да пробият защитния вал на севлиевци.

До края на полувремето Рангелов и Борислав Стойчев отправиха по един неточен удар, но гол не падна и така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Втората част също стартира със силен натиск на „чуковете”, но перничани така и не можеха да пробият защитната стена на Видима. В 58-ата минута пък, дойде и първият удар към вратата на домакините, след като Русев шутира технично към горния ляв ъгъл, ала Чворович внимаваше и спаси.

Няколко секунди по-късно Русев пропусна нова страхотна възможност за севлиевци, след като получи на малкия пеналт, но изстрелът му премина високо над напречната греда. В ответната атака Даниел Златков засече центриране с глава, ала кълбото бе избито от голлинията от играч на Видима.

Така дойде 69-ата минута, когато Том получи в центъра на терена и пусна леко за навлизащия през центъра на скорост – Ивайло Стоянов, който с топовен удар от около 35 метра направи безпомощен Ивайло Василев, давайки ценна преднина на „чуковете”.
 
 
 


След попадението гостите се пораздвижиха и започнаха по-смело да поглеждат към вратата на домакините. В 75-ата минута пък, Румен Рангелов направи поредния си непростим пропуск, след като останал очи в очи с Василев, не можа да го преодолее.

В заключителните 10 минути на мача отборът на Видима натисна и направи няколко сериозни пропуска пред вратата на Чворович. Първо стражът на перничани спаси удар от 2 метра на Атанас Иванов, а впоследствие Бранеков и Атанас Иванов пропуснаха да се разпишат, след като стреляха неточно от изгодни позиции. В даденото от рефера продължение Окечуко излезе очи в очи с Иво Василев, но стражът на Видима отново показа котешки рефлекс и спаси.

До края на мача обаче нов гол не падна и така Миньор се наложи с 1:0 над Видима Раковски и спечели трите точки в 1-ия кръг на новия сезон в „А” група. 
 
 
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки