От третия кръг може и да няма ТВ камери по стадионите (видео+снимки)

Клубовете още не са видели договора за ТВ правата

От третия кръг може и да няма ТВ камери по стадионите (видео+снимки)
На заседанието на Професионалната футболна лига, на което присъстваха почти всички членове, но всички бяха упълномощили свои представители от присъстващите, стана ясно, че нито ПФЛ, нито един професионален клуб не е запознат със съдържанието на договора, сключен между футболния съюз, SV-R.S.A. и телевизиите. На това заседание лично председателят на профилигата Стефан Капралов е поканил президента на БФС Борислав Михайлов, изпълнителния директор Борислав Попов, а също и шефа на SV-R.S.A. Валентин Михов. За съжаление на участващите в заседанието нито един от тримата не се отзова на поканата, предаде репортер на Novsport.com.
 
Желанието на президентите на клубовете и ръководството на ПФЛ е да се запознаят с договора, с клаузите и т.н. преди клубовете да подпишат и да делегират на БФС своите телевизионни права.
 
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов и изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков бяха категорични в своите изявления пред медиите, че ако до приключване на втория кръг не бъде представен договора, който е подписан от съответните страни, клубовете ще забранят каквото и да е телевизионно излъчване на мачовете от българското първенство.
 
Венци Стефанов подчерта, че трябва да се види дали няма препъни-камъни и уловки за клубовете, както в досегашния договор, които ощетяват българския професионален футбол. Единодушно е гласувано решението и не подлежи на никакво обсъждане, че до края на втория кръг футболните клубове трябва да видят подписания договор. Всички коментари по съответните договори касаят телевизионни права.
 

 
От изявленията на Венци Стефанов, Венци Живков и Стефан Капралов стана ясно, че интернет правата и рекламите по стадионите са изключително право на футболните клубове. Те не са подписвали с никого преотстъпването им. Също така те нямаха яснота по въпроса дали съответният договор касае преки радио предавания от българското първенство. Никой не е поставял въпрос за радио предавания, казаха от ПФЛ.
 
Днешните решения на ПФЛ ще бъдат предоставени на вниманието на БФС. Освен това г-н Капралов обяви, че е постъпила оферта от ТВ+ за излъчването на мачове от Б група и Купата на България, а също така и спонсорски договор от Шевролет, но и по този въпрос все още няма становище от БФС. Офертата от страна на ТВ+ е на стойност 800 000 лв.


                                                                               
БЪЛГАРСКА ПРОФЕСИОНАЛНА ФУТБОЛНА ЛИГА
 
П Р О Т О К О Л  № 5
От разширеното заседание на Управителния съвет и представители на футболни клубове,  проведено на 08.08.2011 г., 11.30 часа в хотел „Парк ин Радисън София”
 
ПРИСЪСТВАТ членове на УС: Стефан Капралов, Константин Баждеков, Венцислав Стефанов, Венцислав Живков, Атанас Узунов, Красимир Горанов, Калоян Панайотов.
ОТСЪСТВАТ членове на УС: Трифон Попов,  Иво Тонев, Марин Маринов.
Заседанието има кворум и може да взема решения.
В заседанието на УС взеха участие и изпълнителни директори и представители на футболните клубове: Й. Димитров – ПФК Миньор,  Пламен Николов – ПФК Ботев-Враца, Атанас Иванов  - ПФК Академик-София, Малин Малинов – ПФК Бдин-Видин, Методи Стойнев – ПФК Септември-Симитли, Венцислав Василев – ПФК Калиакра-Каварна, Веселин Данев – Видима-Раковски, Михаил Михайлов – пълномощник на Чавдар-Бяла Слатина и Етър-Велико Търново, и Васил Драголов – Берое-Стара Загора, упълномощител на Ст. Капралов.
 
                                                           ДНЕВЕН РЕД:
  1. 1.     Обсъждане на въпроси, свързани с договора за ТВ правата на професионалните футболни клубове.
  2. 2.     Приемане на вариант за разпределение на средствата от телевизионните права за професионалните футболни клубове.
  3. 3.     Разни.
По точка 1 от Дневния ред, след проведените разисквания от членовете на УС и представителите на футболни клубове, се вземат следните решения:
  1. На Професионалните футболни клубове да се предостави договорът за продажбата на Телевизионни  права, сключен между БФС и СВ – РСА /сезон 2011-2012 г./  за запознаване с условията, както и банковата гаранция към него.
  2. БФС да предостави на професионалните футболни клубове проекто-договора „БФС – СВ-РСА – клуб” за сезона 2011 – 2012 г.
  3. Професионалните футболни клубове ще подпишат своите договори по т.2, след обсъждане в рамките на БПФЛ.
  4. В случай на неизпълнение на т. 1 и т. 2 от страна на БФС, професионалните футболни клубове няма да допускат телевизионно заснемане /камери/ на своите стадиони, след срещите от 2-я кръг на „А” група.
  5. БПФЛ настоява БФС да сключи отделни договори за ТВ правата за Турнира за Купата на България и „Б” групата, за които има оферта от ТВ+.
Решението по т. 1 от дневния ред е взето единодушно, с явно гласуване на всеки от членовете на УС.
По точка 2 от Дневния ред УС взема следното решение:
  1. Приема се вариант за разпределение на средствата от телевизионни права за сезон 2011-2012 г.
 
Решението е взето с явно гласуване от всеки от членовете на УС. Против това разпределение са гласували двама от членовете на УС – ПФК Левски и ПФК ЦСКА.
 
 
По точка 3 от Дневния ред, УС взема следните решения:
 
  1. Да се подпише партньорски договор с компанията „Шевролет” за Турнира за Купата на България.
  2. ПФК ще предприемат действия за завеждане на колективен съдебен иск срещу БФС и СВ-РСА, за дължими суми по договора за ТВ права за сезон 2010 – 2011 г.
 
 
Решенията по т. 3 от дневния ред са взети единодушно, с явно гласуване от всеки от членовете на УС
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки