Отложиха за утре решението за Пирин

Спортната комисия към Общински съвет – Благоевград трябваше да се събере днес да разгледа на ново предложенията на Георги Бачев и Иво Андонов, както и тези на бизнесмена Иван Чапов и ФК Атлетик.

Отложиха за утре решението за Пирин

За утре от 11:30 часа беше отложено разглеждането на постъпилите предложения за детско-юношеската школа на Пирин. Спортната комисия към Общински съвет – Благоевград трябваше да се събере днес да разгледа на ново предложенията на Георги Бачев и Иво Андонов, както и тези на бизнесмена Иван Чапов и ФК Атлетик.

 

Припомняме, че комисията се събра на 22 юли и разгледа само първите две предложения, а после на редовната сесия местните парламентаристи гласуваха заради постъпилите в последния момент предложения въпросът с Пирин и школата да се  разглежда на извънредна сесия, която също бе отложена един път и вместо на 5 август бе насрочена за 12 август (петък). За това обаче ще трябва утре спортната комисия да се събере и да излезе с решения, които съветниците  да гласуват в петък.

 

Междувременно Иван Чапов вече започна да изпълнява на 30-40 процента своето предложение. Бизнесменът, зад който застана почетният гражданин на Благоевград Петър Михтарски и треньорите от ДЮШ на клуба, откупи возилото марка „Бова”, който Райфайзен-лизинг си прибра на 20 април заради необслужен лизинг непосредствено преди мача полуфинал за Купата на България на Пирин срещу Славия. След като се разбра на 9 юни, че Пирин е изхвърлен при аматьорите не бяха погасени вноските и за другия автобус на клуба Ивеко и десетина дни по-късно от Интерлизинг направиха същото и си го взеха.Там договорът по лизинга с Пирин беше прекратен, а возилото е предложено на търг.

 

Също така Чапов вече е поръчал нова екипировка за школата и започва работа по изграждане на поливна система на терените на базата в Рилци. Заради неяснотата около Пирин  първите мачове на младшата и старшата елитна юношеска група на „орлетата” съответно с Векта и Видима – Раковски бяха отложени. При толкова много предложения не е изключено градът отново да има няколко клуба, както беше преди обединението на футбола в града през 2009 г .

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки