Петима колоездачи на „Цар Симеон” тръгнаха с националния отбор на България за силен тур в Румъния

Петима състезатели на пловдивския колоездачен клуб „Цар Симеон 1898” бяха повикани в националния мъжки отбор на България за участие в едно от най-силните колоездачни състезания в Румъния – „Тура на Зеклерланд”, с високия коефициент 2.2

Петима колоездачи на „Цар Симеон”  тръгнаха с националния отбор на България за силен тур в Румъния

Петима състезатели на пловдивския колоездачен клуб „Цар Симеон 1898” бяха повикани в националния мъжки отбор на България за участие в едно от най-силните колоездачни състезания в Румъния – „Тура на Зеклерланд”, с високия коефициент 2.2. В състава на държавната селекция попаднаха капитанът на тима Пламен Димов, младежкият национал Борислав Иванов, Светослав Недев, Николай Бояджиев и Николай Йолов. Петорката допълват Павлин Балински и най-добрият колоездач на 2010 година Владимир Коев-Пиранята, и двама състезатели на „Хемус Вивело”. Българската група вече е в Румъния и се готви за старта довечера.

Водач и треньор на нашите мъжки национали в това състезание ще бъде главният треньор на КК „Цар Симеон 1898” Петър Павлов. Той сменя временно държавния селекционер Тодор Колев, който има ангажименти с клубния си тим, който кара на Обиколката на Португалия.

Това състезание в Румъния е щастливо за колоездача на „Цар Симеон 1898” Борислав Иванов. Преди 2 години Боби спечели на него шампионската титла при състезателите до 23-годишна възраст. 21-годишният ас на педалите показа висока класа по близо 490-километровото трасе и победи смятания за фаворит чешки национал Ростислав Кротки от тима на „Славия” (Прага).

Пистовият национал Дамян Филипов от „Цар Симеон 1898” пък тогава се класира на престижното 11-то място. 27-годишният пловдивчанин почти през всичките 4 етапа кара с основната група. Филипов изостана на 3 минути след победителя.

В крайното генерално отборно класиране тимът на „Цар Симеон 1898” тогава зае престижното четвърто място.

"Тура на Зеклерланд" започва довечера с подгряващ пролог, който освен, че ще бъде за повече за загрявка и за атракция на зрителите, също ще бъде валиден и за генералното класиране.

Вторият състезателен етап от велонадпреварата е утре. Той започва с общ старт на 164 километра. Маршрутът е от градчето Миеркурея до Козмени, и обратно до Миеркурея.

Третият състезателен ден е с внушителната дължина на трасето - 194 километра. Маршрутът му минава от Миеркурея през Бучин, Прайд, Корунд и отново до Миеркурия.

Четвъртият състезателен ден включва атрактивен критериум в Миеркурея със 17 обиколки по улиците на този румънски град, всяка от които ще бъде с дължина по 5,7 километра.

Турът е от календара на Международния колоездачен съюз. В него ще бъдат допускани за участие национални отбори, тимове от клас „Континентал”, както и клубни състави. Надпреварата носи точки за световната ранглиста при мъжете.

Общият награден фонд на "Тура на Зеклерланд" надхвърля 7 000 евро. Победителят ще прибере в джоба си близо 2 700 евро от наградния 

Малшанс лиши Мирослава Минчева от финал

На Световната купа по спортна стрелба в Баку

Без българи на полуфинала при мъжете на СК по модерен петобой в София

Вижте подробности

Мнацаканян спечели квота за Париж!

След като пребори китаец на полуфинала в Истанбул

Айк Мнацаканян е на крачка от олимпийска квота

Една победа дели българският национал от Париж

С банковите пакети от Fibank клиентите пестят от такси

Над 60 лв. годишно спестява пакетът „Моят избор онлайн“, който може да бъде открит и изцяло онлайн – през дистанционното банкиране на банката

"Арена Бургас" впечатли Европейската конфедерация по стрелба

България и Бургас кандидатстват за Европейско първенство

Георги Глушков награди медалистите от европейските първенства по бокс

Тези постижения са плод на много труд, каза спортният министър

България с 9 медала на Европейското по канадска

Два от тях са златни

Олимпийският огън пристигна в Марсилия

И бе посрещнат от 150 000 души

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки