Стефан Капралов: Това, че който не подпише договора за правата ще бъде лишен от участие в "А" група, си е монопол (аудио)

Президентът на Професионалната футболна лига Стефан Капралов заяви в интервю за Novsport.com, че документацията на БФС, според която клубовете трябва да подпишат договорите за правата, а ако откажат нямат право да играят в „А” група, е своеобразен вид монопол

Стефан Капралов: Това, че който не подпише договора за правата ще бъде лишен от участие в "А" група, си е монопол (аудио)

Президентът на Професионалната футболна лига Стефан Капралов заяви в интервю за Novsport.com, че документацията на БФС, според която клубовете трябва да подпишат договорите за правата, а ако откажат нямат право да играят в „А” група, е своеобразен вид монопол. Той определи обстановката, като трудна и изрази готовност ПФЛ да съдейства на клубовете, за да няма ощетени.

Господин Капралов как ще коментирате отказа на Левски да подпише договора за правата? Има ли опасност да не играят в „А” група?

- 
БФС това са го записали в документите си, но това честно казано си е монопол. Тоест едва ли не ще ядеш, но трябва да си купиш лъжичката. Грубо казано е така.

При това положение има ли я огрозата Левски да не играе в елита?

- 
Е, не, съмнявам се. Не искам да правя коментар, защото от вас научавам, но утре може, ако науча нещо да ви кажа.

Клубовете могат ли да бъдат ощетени, тоест тези на които се излъчват повече мачове да вземат същите пари, като тези, които имат по-малко излъчени двубои?

- 
Проблемът идва от факта, че ще се излъчват по 3 мача. Ако бяха повече може би нямаше да има какъвто и да е проблем или спор. Когато създаваш схема за разпределение на пари тя не се прави за седмица или две. Вие много добре го знаете това. Доста срещи трябва да се направят, да се обсъжда, да се видят положителните и отрицателните неща, за да се стигне до консенсус. Вие видяхте, ние направихме две срещи на които реално не можем да уточним нещата.

На последната среща, която организирахте, имаше ли индикации, че някои от тимовете негодуват от това, че има такова разпределение? 

- 
Повечето клубове искаха повече пари, това е естествено. По-големите отбори държаха на това, което и днес е станало. Въобще обстановка, в която  е трудно да се намери общият език и да се получат парите от отборите.

Оттук нататък лигата ще си съдейства ли с БФС и клубовете, за да няма недоволни?

Нашето желание е точно това. Виждате, че след като те идват на срещите, значи работим добре с тях. Остава и футболния съюз да бъде коректен, за да може да уважава и мнението чрез лигата на клубовете. 

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ СЪС СТЕФАН КАПРАЛОВ МОЖЕ ДА ЧУЕТЕ В ПРИКАЧЕНИЯ АУДИО ФАЙЛ! 

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки