Варна домакинства на „Devin плажен тенис”

Красивият плаж “Рапонги” край Варна ще бъде домакин за първи път на турнир по плажен тенис. Състезанието, част от веригата Devin плажен тенис, ще се проведе в петък и събота (19 и 20 август).

Варна домакинства на „Devin плажен тенис”

Красивият плаж “Рапонги”  край Варна ще бъде домакин за първи  път на турнир по плажен тенис. Състезанието, част от веригата Devin плажен тенис, ще се проведе в петък и събота (19 и 20 август). 

 

Очакванията са турнирът във Варна да бъде един от най-оспорваните  до този момент, тъй като участие  в него ще вземат многократните шампионки  на България по тенис Филипа Габровска  и Виргиния Трифонова. 

 

Габровска стана победителка в Държавното първнество през 1999, 2000, 2002, 2003 г. Тя има и няколк отитли на сингъл – 2011, 2003 и 2004 г.

 

Трифонова е двукратна  победителка на държавното лично  първенство по тенис поединично през 2003 и 2007 г. През 2006 г. е шампионка на смесени двойки със Стефан Митев.

 

В турнира ще се включат  и националните състезателки Лазарина Стефанова и Катина Симеонова, които до момента нямат загуба като довйка в летния тур. Именно поради това се очаква надпреварата на “Рапонги” да бъде изключтелно оспорвана. В надпреварата се очаква да участват и победителите при мъжете от досегашните турнири, както и бившият шампион на България до 18 и до 16 г. Марсел Радев.

 

Срещите започват в 10.00 ч. в петък, а записването ще стане 15 минути по-рано. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки