Бомба на Янев не стигна (видео+снимки)

Динамо си тръгна с гол аванс, но не беше кой знае колко по-добър от Литекс

Бомба на Янев не стигна (видео+снимки)
Литекс падна с 1:2 от Динамо Киев в първия плейоф за влизане в групите на Лига Европа. На стадиона в Ловеч шампионите изиграха добър мач, но украинците разсякоха колебливата им защита през второто полувреме.
 
Още в 7-ата минута грешка в защитата принуди Виничиус да прави нарушение в пеналта и Нинкович вкара отсъдената дузпа. Бомба на Янев в 13-ата обаче донесе изравняване. Литекс сгъна Динамо до почивката, но не успя да вкара втори гол, защото липсваше завършващият удар. През втората част ролите се размениха. Динамо нанесе своя удар в 77-ата минута, когато отбраната на Литекс отново се пропука фатално и непокритият Браун реализира с глава.
 
Иначе Литекс съвсем неотстъпваше на по-именития си съперник. Том на няколко пъти развинти защитата на украинците по крилото. Една тънка ситуация в края на полувремето можеше да остави Динамо с човек по-малко, но гръцкият рефер пожали Еременко. Мирасема игра добре през първото полувреме, но после се изгуби. Оранжевите действаха предимно с далечни удари, които не се увенчаха с успех. Динамо обаче се възползва от своите ситуации и си тръгна с гол аванс преди реванша в Киев.    
 
Любослав Пенев започна с играчи, които по-рядко получават възможност. Момчил Цветанов и Светослав Тодоров останаха резерва, а Итуа дебютира.

 
Динамо откри още в 7-ата минута. Милевский беше оставен абсолютно непокрит и принуди Виничиус да го фаулира в наказателното поле. Нинкович бе точен от бялата точка.
 
Неориентираната игра на домакините продължи и само късметът спаси Литекс от втори гол на Динамо в 10-ата минута, когато Юсус беше оставен непокрит, но стреля встрани от вратата.
 
Шест минути след гола на Динамо Литекс успя да изравни. Шансът се усмихна на ловчанлии. Капитанът Янев разстреля Шовковский от границата на пеналта с мощен удар в сглобката.
 
Голът даде импулс в играта на „оранжевите”. Том започна вихрено да пробива по десния фланг и принуждаваше гостите да го спират непозволено. Бразилецът можеше да изкара червен картон на Еременко в края на полувремето, но съдията от Гърция го пожали.
 
Бодуров пропусна да осъществи пълен обрат. В 20-ата минута той засече центриране на Янев, но не уцели вратата.

 
Темпото беше високо. Динамо отправи няколко неточни удара, а Литекс действаше бързо в предни позиции, най-вече чрез Том и Мирасема. Кодо пък се губеше, което донякъде оказваше влияние върху завършека на ловешките атаки.
 
Динамо се развихри точно преди почивката. Вукойевич овладя центриране във вратарското поле, но Виничиус го затвори бързо и предотврати втори гол в своята врата.
 
С началото на второто полувреме украинците натиснаха. Бодуров обаче действа сигурно и спря Милевский, който бе на чиста позиция.
 
После и късметът беше на страната на Литекс след триходова комбинация по учебник между Ярмоленко, Браун и Нинкович, която завърши с неточен шут.
 
Янев нанесе поредна бомба в 64-ата минута. Шовковский този път обаче внимаваше и изби със сетни усилия в корнер.
 
Двата отбора се надиграваха в заключителните минути с непрестанни атаки. Любо Пенев вкара в игра Пламен Николов, Георги Миланов и Светльо Тодоров. Последният пробва няколко шута безуспешно.
 
Така се стигна до 77-ата минута, когато Динамо нанесе своя удар. Гостите разсякоха ловешката отбрана с 4-5 паса. Накрая непокритият Браун засече центриране с глава от вратарското поле за 2:1.


 
В 95-ата минута гостите не се ориентираха добре при центриране от ъглов удар, но нямаше кой да вкара в мрежата на Шовковский. 
 



Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки