Бекали позна, Стяуа бута ЦСКА извън Европа след 2:0 за румънците (видео+снимки)

ЦСКА допусна по един гол във всяко полувреме, Янис Зику с уникален пропуск

Бекали позна, Стяуа бута ЦСКА извън Европа след 2:0 за румънците (видео+снимки)
ЦСКА загуби с 0:2 гостуването си в Клуж на румънския гранд Стяуа и ще има изключително тежка задача след седмица в София. Галамац в в 16-ата и Тату в 77-ата минута донесоха комфортния аванс на Стяуа. „Армейците”, които играха в черно днес, не показаха играта, която хилядите им фенове по трибуните очакваха, и загубиха след безлична игра и един чудесен Райс Мболи на вратата. С уникален пропуск пък се отчете звездата на тима Янис Зику, който не вкара на празна врата.

През първата част румънците бяха по-активният тим на терена и Мболи се превърна в герой за „армейците”. Стяуа имаше първи шанс още във втората минута, когато след корнер Мартинович стреля с глава в аут. В 9-ата Платини подксаза за мощта на ЦСКА в атака. Бразилецът изстреля истински снаряд от над 30 метра и капитанът на домакините Татарушану изби в корнер.

След четвърт час игра Райс Мболи спаси с котешки рефлекс един удар с глава отблизо, но при следващото центриране и той нямаше какво да направи. Брандан центрира остро отдясно, защитата на ЦСКА липсваше и двама бранители останаха сами срещу 4-ма нападатели. Мартинович се размина, но Галамац беше зад него и необезопокояван разстреля с глава алжирския вратар за 1:0.

Само минута по-късно Спас Делев изпусна много добър шанс да изравни. Ударът му с глава нямаше сила и едва стигна до ръцете на вратаря. След половин час игра отново Делев не можа да вкара най-изгодното положение за тима от София. Бандаловски качи топката на главата му, а нисичкият нападател на ЦСКА от труден ъгъл от малкото наказателно поле прати топката от външната страна на мрежата.

В 34-ата минута българинът в състава на Стяуа Валентин Илиев можеше също да се превърне в голмайстор. Той обаче стреля с глава в аут след триково изпълнение на ъглов удар. Последваха 3 бързи жълти картона за Платини, Адемар и Танасе.

В последните 5 минути на полувремето Райс Мболи направи още 2 фантастични спасявания. Първо алжирецът спаси с крак удар на Танасе, който беше сам на няколко метра от голлинията. После пак Танасе стреля силно от границата на наказателното поле и Мболи се разтегна акробатично, за да спаси ударът, който връхлиташе в мрежата. В продължението на полувремето бившият „армеец” Вальо Илиев  пропусна уникален шанс и изкара с глава в аут от няколко метра.



На полувремето Милен Радуканов замени Румен Трифонов и пусна отляво по-атакуващия Грегъри Нелсън. Това даде резултат и ЦСКА натисна в търсене на изравнителен гол. В началото на втората част агитката на „черните” в този мач от София направи истинска канонада от бомбички към терена в Клуж-Напока в опит да съживи своите.

Янчев и Платини пробваха удари отдалеч, като деветката от малък ъгъл принуди вратаря да спасява. Бандаловски направи няколко много добри пробива, но не намери никого в наказателното поле на румънците. Треньорът Рони Леви направи 2 принудителни смени, но защитата на Стяуа остана стабилна.

Играта отново стана равностойна и Стяуа опита да укроти устрема на софиянци. 13 минути преди края румънският гранд нанесе своя решителен удар. Халфовете на ЦСКА се умориха и оставиха много пространство на Тату, който добре напредна и с плътен шут в долния десен ъгъл на Мболи направи 2:0.



До края „армейците” се разделиха на защита и атака в опит да върнат поне един гол, който да им даде по-големи шансове за реванша. В 87-ата минута обаче Янис Зику направи непростим пропуск на празна врата. След едно балонно центриране в наказателното поле на Стяуа се получи меле, Зику остана сам на празна врата и докато се нагласи да стреля Вальо Илиев долетя отнякъде и с хубав шпагат изби пред голлинията.

Така ЦСКА е с единия крак аут от евротурнирите. Стяуа постигна чиста победа и с много увереност в силите и самочувствие чака реванша в София. Президентът на клуба от Букурещ Джиджи Бекали пък се оказа прав, че неговите момчета ще бият с 2:0, което хвърли боса в дива радост след последния съдийски сигнал.




 
Де Роси: Леверкузен бе по-добър от Рома

Капитанът Пелегрини и голмайсторът Паредес също коментираха отпадането

Шаби Алонсо: Футболистите заслужават требъл

Треньорът на Байер (Леверкузен) коментира рекорда от 49 мача без загуба

Гасперини: Финалът ще е историческо събитие

Вижте какво заяви още треньорът на Аталанта

Велико: Леверкузен пренаписа историята (ВИДЕО)

„Аспирините“ счупиха рекорда на Бенфика с гол в 97-ата минута

Невиждано: Аталанта на финал в Европа (ВИДЕО)

Бергамо ликува след класика над Марсилия

Гасперини: Реваншът с Марсилия е най-важният мач в кариерата ми

Треньорът на Аталанта обяви "историческа" седмица за отбора

ОБЗОР: Байер би Рома в Лига Европа и остана непобеден (ВИДЕО)

Марсилия и Аталанта с 1:1 във Франция

Президентът на Марсилия обеща "ад" за Аталанта на "Велодром"

Пабло Лонгория говори преди полуфинала в Лига Европа

Напрежение в Милан след фиаското в Рим

Фенове търсят сметка на играчите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки