Надал с измъчена победа над Вердаско

В двубоя се изиграха три тайбрека, но в крайна сметка бившият номер 1 се наложи благодарение на по-голямата си класа

Надал с измъчена победа над Вердаско

Рафаел Надал победи сънародника си Фернандо Вердаско в мач от 3-ти кръг на Мастърса в Синсинати. И трите изиграни сета стигнаха до тайбрек, като в два от случаите Рафа надделя. Победата му осигури място на четвъртфиналите. Въпреки успеха, 10-кратният шампион на турнири от Големия Шлем не показа особено добра игра и ще трябва сериозно да поработи над представянето си най-вече за US Open. От своя страна Вердаско изигра мача на живота си, но го загуби. 

В първите три гейма се получиха три пробива преди Вердаско да спечели подаването си и да поведе с 3-1 гейма. При 3-2 Нандо на практика сам се проби след серия ужасни грешки, а след това Надал спаси две точки за пробив, за да поведе с 4-3. До края на сета двамата тенисисти стабилизираха сервисите си и се стигна до тайбрек. И в решителния гейм обаче не се мина без драми. След размяна на минипробиви, Вердаско стигна до 5-4 точки и имаше два сервиса пред себе си, но Надал взе следващите три точки, а с това и сета. 

Вторият сет бе спечелен от Вердаско. Съвсем заслужено по-нискоранкираният от двамата испанци измъкна частта в тайбрек, макар да можеше да го спечели доста по-рано. Вердаско поведе с пробив за 5-3, но тогава Надал се събуди и моментално спечели подаването на противника. Стигна се до нов тайбрек, неубедителната игра на Рафа продължи и Нандо се възползва, с което изравни резултата в сетовете. 

Решителната част също стигна до тайбрек, който бе най-драматичният от всички. Първо обаче Вердаско стигна до пробив, но Надал веднага го върна. Оттук до тайбрека не се случи нищо интересно. В последния гейм от двубоя световният номер 2 поведе с 5-1 точки, но допусна изравняване. След това Рафа пропусна цели 3 мачбола, преди при 10-9 в негова полза да затвори този епичен мач продължил почти 3 часа и 40 минути. 

Следващият съперник на Рафаел Надал ще бъде победителят от двубоя между Марди Фиш и Ришар Гаске, а двамата играят в момента при сет аванс за американеца.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки