Клайстерс няма да защитава титлата си на US Open

Белгийската шампионка отпада поради контузия

Клайстерс няма да защитава титлата си на US Open

Шампионката от последните две години Ким Клайстерс (Белгия) няма да защитава титлата си на Откритото първенство на САЩ по тенис заради контузия, съобщават световните агенции. Клайстерс получи частично разкъсване на коремен мускул преди 10 дни на турнира в Торонто и няма да успее да се възстанови за старта на "Флашинг Медоус" в Ню Йорк в края на август.

 
"Две седмици рехабилитация не се достатъчни за излекуването на тази контузия. Разочарована съм. Тренирах здраво през това лято. Чувствах се в добра форма и очаквах с нетърпение Откритото първенство на САЩ”, заяви 28-годишната Клайстерс, която има четири титли от Големия шлем в кариерата си. Третата в световната ранглиста в момента белгийка ще пропусне турнирите в Япония и Китай през септември и октомври заради травмата.
 
"Не мога да направя нищо друго, освен да почивам и да се подлагам на възстановителни процедури всеки ден. Ако не взема необходимите мерки и не се излекувам напълно, тази контузия може да се появи отново във всеки един момент. Поради тази причина искам да съм сигурна и затова няма да играя в Токио и Пекин", допълни Клайстерс.
Тя спечели Откритото първенство на Австралия през януари, но след това беше преследвана от контузии. Пропусна и "Уимбълдън" заради травма на крака и се завърна на корта в началото на август след двумесечно възстановяване. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки