Пламен Николов: Едно време феновете на Левски и ЦСКА ходеха заедно до стадиона и чак там се разделяха

„Последните мохикани на футбола ни са Стенли, Марто и Бербатов”, каза той

Пламен Николов: Едно време феновете на Левски и ЦСКА ходеха заедно до стадиона и чак там се разделяха

Вечното дерби между двата най-титулувани отбора в България – Левски и ЦСКА, преди е било с напълно различен характер и било празник за футбола, хората са ходили заедно до стадионите и там са се разделяли на левскари и цесекари, каза бившият вратар на „сините” Пламен Николов.

 

„Преди беше напълно различно, докато сега, особено през последните няколко години се появиха огромна агресия и неприязън между привържениците. От това никой не печели. Дано нещата се променят към по-добро”, каза той в предаването „Зона Спорт” по Би Ти Ви Екшън.

 

Николов коментира и ситуацията в българския футбол като цяло и вметна, че в момента той се намира във вакуум и няма силно младо поколение.

 

„В първите години на прехода се занемариха условията, подготовката в школите и от там западна всичко. Ние нямаме ново поколение. Последните мохикани са Марто, Стенли и  Бербатов. Трудно е да кажа, че и всичко при нас в Ботев е добре. Доста от футболистите в нашия регион отиват в школата в Етрополе, което е нормално. Във Враца обаче постепенно ще се опитаме да върнем децата и да се развиват при нас”, допълни изпълнителният директор на врачани. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки