Берое игра, Локо (Сф) вкарва

Железничарите взеха първи три точки след изключително ефективна игра

Берое игра, Локо (Сф) вкарва
Локо (Сф) спечели по изключително прагматичен начин домакинството на Берое с класическото 3:0. Заралии бяха по-активни на терена през първото и началото на второто полувреме, но не успяха да нанесат точен удар, докато железничарите играха по-пестеливо, но по-ефективно и с голове на Кристиян Добрев, Марчо Дафчев от дузпа през първото полувреме и автогол на Владимир Зафиров след почивката взеха първи три точки през този сезон. Берое удари една греда през второто полувреме и после силите на гостите приключиха.
 
Илиан Илиев сбърка тактиката и насред София заложи на атакуваща игра, което му изигра лоша шега.  
 
Мачът на стадион „Васил Левски”, където дойдоха 500 зрители, 100 от които фенове на Берое, почна скучно. Берое пое инициативата, но защитниците на Локо бяха стабилни.
 
След по-силно начало на заралии, железничарите откриха резултата. В 15-ата минута Марчо Дафчев центрира в наказателното поле, където Кристиян Добрев се извиси и с глава простреля Теменлиев за 1:0.
 
Мачът продължи в същото русло – Берое натискаше, а Локо вкарваше. Тимът на Диян Петков получи право на дузпа, от която удвои аванса си. Теменлиев спъна Писаров и реферът посочи бялата точка. Дафчев не остави шансове на вратаря на гостите – 2:0.
 
Изоставането принуди Берое да заиграе още по-активно, което отвори мача. Най-добрият за зелените Петър Димитров тормозеше крайните бранители на Локомотив, но без успех. На другия фронт Искрен Писаров пропусна от вратарското поле.
 
Ситуацията за треньора на гостите Илиан Илиев се усложни в 32-ата минута, когато Веселин Пенев трябваше да напуска принудително. Това доведе до тактически промени в състава на Берое.
 
През второто полувреме Локо се опита да бави темпото с продължителни разгиравания в своята половина, но правеше много грешки. В 58-ата минута Абушев засече центриране на Танев, но Галев се справи. От последвалия корнер Дзаферович се извиси и с глава тресна напречната греда.
 
Минута по-късно Локомотив реши всичко в мача с трети гол. Писаров нахлу отдясно в пеналтерията, центрира прострелно, топката се удари в гърба на резервата Зафиров и влезе в мрежата за крайното 3:0.
 
До края Берое не стори почти нищо в отговор, а Диян Петков използва възможността, за да пусне новото попълнение Байкал, който дебютира, и да даде почивка на Дафчев.
 
Така Локо Сф постигна първа победа през новия сезон, а Берое регистрира трета поредна загуба.  




Фотогалерия от мача можете да видите ТУК!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки