Слаб Левски би с мъка Монтана, сектор "Б" поиска главата на Гонзо (видео+снимки)

Сините победиха с 1:0 Монтана с гол на Сьорд Арс от дузпа, освирквания и викове "Оставка, оставка!" огласиха "Герена"

Слаб Левски би с мъка Монтана, сектор "Б" поиска главата на Гонзо (видео+снимки)
Левски се върна на пътя на победата след труден успех с 1:0 над Монтана като домакин в мач от 3-тия кръг на „А” група. На стадион „Георги Аспарухов” единственото попадение отбеляза холандецът Сьорд Арс в 10-ата минута, а сините не показаха нищо особено в играта си.

Първите минути на мача бяха най-силните за Левски. В софийската жега гостите сякаш още не се бяха събудили, когато Левски започна да реди атака след атака. Във 2-ата минута вратарят на гостите Иванов сбърка елементарно - при едно положение, когато топката излизаше в корнер, той се опита да я хване, но вместо това я подари в краката на Симеон Райков, който се замота и топката му бе изчистена в корнер, вместо да вкара в опразнената врата.


Последваха 2 засади на Иван Цветков, но в 10-ата минута нямаше такава. Капитанът Йовов пусна чудесен пас към Калво, който влезе на скорост в наказателното поле и беше спънат от Трифонов. Дузпата беше 100-процентова и съдията Иван Кирилов не се поколеба да отсъди удар от бялата точка. От 11-те метра новото лятно попълнение Сьорд Арс вкара хладнокръвно първотот си попадение в родната „А” група.



Сините бяха пълновластни господари на терена до 20-ата минута. Монтана отправи първия си удар към вратата на домакините в 18-ата , когато Воденичаров би в аут покрай вратата. В 19-ата Йовов изведе Арс, той стреля по диагонала, но Иванов добре бе излязъл и спаси. Последваха удари в аут на Калво и Димитър Илиев. В 33-ата минута Тони Калво с много хитър нпас намери Цветков на дузпата, той стреля силно, но след рикошет в защитник топката излезе в корнер. Калво имаше последния добър шанс за полувремето, но стреля по диагонала в аут.


На почивката Гонзо замени голмайстора Сьорд Арс и пусна Лъчезар Балтанов. След мача Георги Иванов обясни, че холандеца е имал грип и стомашни проблеми. Димитър Илиев стреля опасно в 48-ата минута, но ударът излезе в аут. После Калво пусна добре към Йовов, но скоростта не стигна на Бижутера и той не можа да бие силно. В 55-ата минута Левски направи най-добрата си комбинация в мача – Калво намери с дълъг пас Цветков, той върна към Огнянов, халфът видя непокрития Йовов в наказателното поле, десетката се завъртя и стреля, но Христо Иванов с чудесен рефлекс извади в корнер.

В 67-ата минута Балтанов стреля добре, но в аут от пряк свободен удар. 10 минути преди края скандирания „Оставка, оставка!” огласиха сектор „Б” на стадиона по адрес на Георги Иванов – Гонзо. Сините фенове не бяха доволни от бавната и безидейна игра на своите и изразиха своето мнение.

Резервата Даниел Младенов раздвижи играта на Левски в края. Той имаше 3 отлични шанса – първо бе изведен сам срещу Иванов, който излезе и изчисти, после сам отправи снаряд към него, но стражът извади в корнер, а в 87-ата минута крилото от Кюстендил надбяга прекия си пазач и стреля, но Иванов отново го победи в прекия сблъсък!

До края Левски укроти играта и спокойно изчака изтичането на 3-те минути продължение, за да се поздрави с втора победа в шампионата. Така сините вече имат 6 точки от 3 мача, а Монтана остана с 3.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки