Левски вкарва двойно по-малко

Преди година за един гол на сините трябваха 2.8 точни удара, сега влиза един на всеки 5.3

Левски вкарва двойно по-малко

Осем нови играчи, шестима от тях офанзивни. Това е новата селекция на Левски, от която се очакваше да вкарва повече голове от миналата година. След третия кръг в "А" група статистиката показва, че се случва точно обратното.

 

В първите си три мача Левски вкара само по един гол и толкова. Два от головете даже бяха от статични положения -срещу Черно море Иван Цветков се разписа от фаул, а срещу Монтана Сьорд Арс от дузпа. Единственият гол от игра бе в първия кръг срещу Славия. Тогава Тони Калво асистира на Цветков за гола. Съотношението при ударите е 16 точни и 12 неточни в трите срещи до сега. Като теглим чертата, се оказва, че на Левски от 5.3 точни удара влиза само един.

 

Преди година обаче сините бяха по-ефективни. В първите три кръга точковият баланс бе като сегашният - 6 точки и една загуба в Бургас. Вкараните голове обаче бяха цели 5. Статистиката показва, че съотношението при изстрелите е било 14 точни към 15 неточни. Това показва, че Левски е вкарвал гол с по-малко от три точни удара - 2.8. Този коефициент е почти двойно по-малък от сегашния. От миналия сезон в предни позиции липсват Жоазиньо, Гара Дембеле и Исмаил Иса. Взеха двойно повече нови хора в атака, обаче отбелязаните голове са двойно по-малко.

 

№1 по изстрели в Левски е Симеон Райков. Републиканският шампион по снукър спокойно може да бъде определен като най-полезният играч на Левски в първите три кръга. Райков стреля, центрира и се бори. Нещо, което не се вижда в показателите на останалите. При ударите бързоногият Симеон има най-много точни изстрели от съотборниците си в целта - общо 4. След него са Иван Цветков с три (от които два гола), Даниел Младенов и Шюрд Арш. При центриранията Райков отново е първи с общо 21. След него се нарежда Тони Калво с 18 и Владимир Гаджев с 10. Общо целият отбор на Левски е направил 76 центрирания до момента. Показателите с миналогодишните са горе-долу сходни. Общо центриранията на сините футболисти са били 79. Лидер тогава бе Жоазиньо с цели 32 или 11 повече от Райков за същото игрово време.

 

В класацията по ефективност до момента първите три места са за новите на Герена. Иван Цветков е първи с рейтинг 51.5, а след него е Райков с 39.9. Тройката запълва Сьорд Арс с 39.6. Следват Сержиньо Грийн 39.5 и Пламен Илиев 34. 

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки