Апоел смачка екзекутора на Литекс и влезе в групите на Шампионската лига (видео)

Висла Краков с Цветан Генков отпадна от турнира, кипърците изиграха изключителен мач

Апоел смачка екзекутора на Литекс и влезе в групите на Шампионската лига (видео)

Кипърският Апоел Никозия се класира за групите на Шампионската лига, след като в мача реванш от плейофния кръг на турнира с Висла Краков, победи полския шампион с 3:1. Първата среща бе завършила с минимална победа в полза на тима, където играе Цветан Генков. Българинът бе титуляр за Висла и в днешния мач и изигра пълни 90 минути, като се отличи с доста точни отигравания и като цяло се представи добре за тима си, който обаче все пак отпадна от тазгодишното издание на Шампионската лига.

Мачът започна силно за Апоел. Домакините владееха топката повече от своя съперник и логичното се случи в 29-ата минута. Кълбото бе центрирано от ъглов удар и се насочи право към голлинията, където бранител на Висла, застанал на лявата греда, докосна леко с глава топката, а тя продължи да лети към вратаря на гостите – Сергей Парейко. Стражът първоначално сякаш улови кълбото, но го изпусна право във вратата си и по този начин резултатът бе открит. При минимална преднина на кипърския тим дойде и краят на първата част.

През второто полувреме класните отигравания на домакините продължиха и в 53-ата минута Аилтон отбеляза втори гол за Апоел и ако мачът завършеше при резултат 2:0, това значеше, че кипърците се класират в груповата фаза на Шампионската лига. Всички фенове на домакините, дошли на стадиона, обаче замлъкнаха в 71-ата минута, когато Сезари Вилк получи пас в наказателното поле на съперника и с хубав удар заби кълбото в долния десен ъгъл на вратата на Апоел.

Така мачът вървеше към края си. В 87-ата минута дойде и моментът, когато падна третият гол за Апоел. Аилтон получи пас на границата на вратарското поле, майсторски се завъртя и насочи топката към Сергей Парейко, който не реагира добре и кълбото се оказа в мрежата на гостите. Висла търсеше усилено втори гол, който щеше да го класира напред в турнира, но до последния съдийски сигнал той така и не дойде и това значеше, че Апоел ще играе в групите на Шампионската лига. Кипърците не са се състезавали в тази фаза на турнира от сезон 2009/2010.

Моуриньо се споразумя с Фенербахче

Специалния се насочва към Турция

Анчелоти: Реал фаворит? Аталанта вече предупреди всички

Специалистът не иска да мисли, че финалът в ШЛ вече е спечелен

Ето защо Санчо не се е извинил на Тен Хаг

Англичанинът напусна Юнайтед след раздор с мениджъра

Гризман: Олимпиадата е моя мечта

Френският нападател мечтае да участва във футболния турнир в Париж

Морати се завръща в Интер?

Бившият собственик на "нерадзурите" може да закупи миноритарен дял в клуба

Интер с интерес към Уан-Бисака

Италиансият шампион ще привлече англичанина при раздяла с Дензел Дъмфрис

Антов и Кремонезе с 0:0 в първия плейоф за влизане в Серия А (ВИДЕО)

Българският национал изигра почти цял мач

Клоп: Първо почивка, после ще видим

Специалистът иска да си вземе поне една година пауза

Двама си тръгват от Ливърпул това лято

Луис Диас и Джо Гомес може да напуснат заедно с Юрген Клоп

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки