Четвъртият турнир "Мемориал Любен Генов" започва със силно международно участие

Със сериозно международно участие се очаква да започне четвъртият тенис турнир за ветерани "Мемориал Любен Генов", който ще се проведе между 25 и 28 август на кортовете на ТСГК в Студентски град

Четвъртият  турнир "Мемориал Любен Генов" започва със силно международно участие

Със сериозно международно участие се очаква да започне четвъртият тенис турнир за ветерани "Мемориал Любен Генов", който ще се проведе между 25 и 28 август на кортовете на ТСГК в Студентски град. Състезанието, което се провежда в памет на многократния шампион на България по тенис, е включено в календара на ITF. До момента заявки за участие са подали състезатели от България, Англия, Италия, Сърбия, Австрия, а утре сутринта преди началото на турнира всички желаещи ще могат да се запишат и на място.  
 
"За нас е много важно, че тази проява вече е традиционна и че се опитваме да покажем на младите поколения, че тенисът не започва от сега. Напротив - България има много силни генерации в този спорт. Любен Генов е лицето на тази генерация тенисисти. Тази година турнирът отново ще бъде на високо ниво, предстоят много интересни мачове. Любен Генов е изключителна фигура в международния тенис и всички клубове и федерации трябва да поддържат историята, за да дават добър пример на поколенията напред", посочи президентът на федерацията Стефан Цветков. 
 
За Любен Генов като тенисист и като човек си спомниха приятелите му от тениса - д-р Тодор Тодоров и проф. Агел Пенчев.  
 
"Бях треньор на националния отбор между 1973-1976 г. По това време националният отбор беше Любен Генов. Това беше периодът, през който бяха постигнати едни от най-значимите резултати на българския мъжки тенис. Любо Генов го помня с две исторически победи - 1973 г. в зала "София" България победи Белгия с 3/2 с историческата победа на Любето над Хонбергер. Това беше исторически момент, такъв, който не бива да се забравя. През 1976 г. в Брюксел България загуби с 2/3 пак за Купа "Дейвис" от Белгия, но с красивите победи на Любо Генов над Хонбергер и Миньон. Тогава нашият приятел беше в своя връх", коментира проф. Ангел Пенчев, почетен член на УС на БФТ.  
 
Съобразявайки се не само с победите, не само с държането си към своите съотборници, и като капитан на отбора ни, смятам, че Любен Генов заслужава да бъде наречен играч номер 1 на България за всички времена", изрази мнението си д-р Тодор Тодоров, също почетен член на УС на федерацията и бивш капитан на отбора ни за Купа "Дейвис". 
 
Четвъртото издание на "Мемориал Любен Генов" започва утре от 11.00 ч. на кортовете на ТСГК. По програма за неделя са предвидени финалите в отделните възрастови групи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки