Божинов поведе Спортинг в групите на ЛЕ с асистенция (видео)

Отборът на Спортинг (Лисабон) се класира за групите на турнира Лига Европа, след като късно снощи постигна много трудна победа с 2:1 над тима на Нордселанд в плейофния реванш

Божинов поведе Спортинг в групите на ЛЕ с асистенция (видео)
Отборът на Спортинг (Лисабон) се класира за групите на турнира Лига Европа, след като късно снощи постигна много трудна победа с 2:1 над тима на Нордселанд в плейофния реванш. Срещата се игра на стадион „Жозе Алваладе”, а първият мач в Норвегия завърши при нулево равенство.

Българският нападател Валери Божинов започна мача като резерва за „лъвовете”, но бе с основен принос за класирането им напред в надпреварата. Божо се появи на терена в 62-ата минута и мигновено раздвижи здраво играта на домакините.

Така дойде 77-ата минута, когато на сцената излезе именно Божинов, който изведе Сантош на добра позиция, а последният не сбърка, хвърляйки в екстаз феновете на „Жозе Алваладе”.

След гола „лъвовете” продължиха да натискат и в 82-ата минута Евалдо удвои преднината на португалците. В даденото от съдията добавено време пък, норвежците успяха да вкарат само почетно попадение, дело на Лаудруп, с което бе оформено и крайното 1:2.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки