Гонзо връща Цветков в халфовата линия

Гаджев минава зад нападателя

Гонзо връща Цветков в халфовата линия
Интересна рокада пред­вижда Георги Иванов относ­но разположението на игра­чите си на терена, научи „Те­ма Спорт". Според потвърде­на информация в някой от следващите мачове Гонзо об­мисля да изпробва в предни позиции вътрешния полуза­щитник на сините Владимир Гаджев, а неговото място в средата на терена да заеме Иван Цветков. Треньорът е на мнение, че с подобен ход ще придаде повече креативност и разнообразие в халфовата линия на сините, които липсват от началото на шампионата.

Такава смяна на местата на двамата футболисти до­някъде е логична, но в същото време е нож с две остриета, предвид възрастта на Иван Цветков и неособено голямо­то му желание да помага в дефанзивен план. 32-годишният благоевградчанин е играл на тази позиция по време на престоя си в Холандия, но са­мият той в първото си ин­тервю като футболист на Левски отбеляза, че се чувства най-добре на поста атакуващ полузащитник.

Владимир Гаджев пък е го­ре-долу еднотипен като стил на игра с партньора си Сержиньо Грийн, с една същест­вена разлика - силата на хо­ландеца е да отнема топки, докато Гаджев се включва в почти всяка атака, извежда в коридор двете крила и често стреля от дистанция. Техни­ческият арсенал на последния обаче не е на впечатляващо ниво, докато на обратния по­люс е точно Иван Цветков. Ролята на втори нападател няма да е нещо ново за Гад­жев, тъй като в юношеските гарнитури е играл точно на тази позиция. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки