Живко Миланов срещу Валери Божинов в групите на Лига Европа

Николай Михайлов пък ще се изправи срещу Цветан Генков

Живко Миланов срещу Валери Божинов в групите на Лига Европа
Жребият за групите в тазгодишното издание на турнира Лига Европа вече е факт. След разпределянето на 48-е отбора в 12 групи се получиха някои доста интересни сблъсъци.

На първо четене най-интересна се очертава група „I”, където са тимовете на Атлетико (Мадрид), Удинезе, Рен и Сион, но група „А” също ще предложи доста емоции на феновете, след като там се събраха отборите на Тотнъм, Рубин (Казан), ПАОК и дебютанта Шамрок Роувърс.

Общо шестима българи ще вземат участие в предварителните групи на надпреварата, като това са Станислав Манолев от ПСВ, Валери Божинов от Спортинг (Лисабон), Живко Миланов от Васлуй, Валентин Илиев от Стяуа, Ники Михайлов от Твенте и Цветан Генков от Висла (Краков).

Волята на жребия отреди Валери Божинов и Живко Миланов да се изправят един срещу друг в група „D” на турнира, където са още отборите на Лацио и Цюрих.

Това обаче няма да е единственият сблъсък между българи, след като Твенте на Николай Михайлов и Висла (Краков) на Цецо Генков се паднаха един срещу друг в група „К”, където са още Фулъм и Одензе.

Станислав Манолев и неговият ПСВ се паднаха в група „С”, заедно със съставите на Апоел Тел-Авив, Рапид (Букурещ) и Легия (Варшава).

Последният роден представител в турнира – Вальо Илиев, и неговият Стяуа, които снощи отстраниха българския ЦСКА, се паднаха в “J” с отборите на Шалке, Макаби Хайфа и АЕК (Ларнака).

За квалификационната фаза се класират първите два тима от всяка група, които ще бъдат придружени от класиралите се 3-и отбори в групите на Шампионската лига. 

Ето и всички групи в тазгодишното издание на турнира Лига Европа:


Група А
Тотнъм
Рубин (Казан)
ПАОК
Шамрок Роувърс

Група В
Копенхаген
Стандард Лиеж
Хановер
Ворскла Полтава

Група С
ПСВ
Апоел Тел-Авив
Рапид (Букурещ)
Легия (Варшава)

Група D
Спортинг Лисабон
Лацио
Цюрих
Васлуй

Група Е
Динамо (Киев)
Бешикташ
Стоук Сити
Макаби Тел Авив

Група F
ПСЖ
Атлетик Билбао
Залцбург
Слован 

Група G
АЗ Алкмаар
Металист (Харков)
Аустрия (Виена)
Малмьо

Група H
Брага
Брюж
Бирмингам
Марибор

Група I

Атлетико (Мадрид)
Удинезе
Рен
Сион 

Група J
Шалке
Стяуа (Букурещ)
Макаби Хайфа
АЕК (Ларнака)

Група К

Твенте
Фулъм
Одензе
Висла (Краков)

Група L
Андерлехт
АЕК (Атина)
Локомотив (Москва)
Щурм (Грац)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки