ОФК Пирин проведе първа тренировка

Възроденият Пирин се готви за тежък сезон в "А" окръжна

ОФК Пирин проведе първа тренировка

Новият ОФК Пирин Благоевград се събра за първа тренировка на стадион "Христо Ботев". Отборът ще започне участие в най-ниското ниво на българския футбол - областните групи. ПФК Пирин бе погребан от Емил Наков и изхвърлен от "А" група в началото на юни. С новия клуб реално се обединиха двете школи на Пирин и Пирин 2001. 

Старши треньор на обединения отбор ще бъде Костадин Герганчев, а ще му помага бившият футболист на Пирин и ЦСКА - Христо Войнов. Треньор на вратарите пък ще бъде Ивайло Иваников. Герганчев изведе общо 25 футболисти на първото занимание на благоевградския стадион и веднага след това направи и първа тренировка с отбора на клубната база в село Рилци. 

Сред имената, които ще възраждат славата на Пирин, се откроява братът на национала Петър Занев - Манол, бившите юношески национали Ради Михов, Георги Богданов и Александър Янчов, както и Минчо Радев, Илиян Панчев, Петър Шалранджиев и юношата на Локомотив Пловдив - Александър Радев. Заниманието изгледаха десетина от най-запалените фенове на отбора. Областното първенство стартира на 3 септември. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки