Сливен и Ботев не се победиха в уникално слабия мач на "Хаджи Димитър"

Двата тима така и не съумяха да си отбележат попадение

Сливен и Ботев не се победиха в уникално слабия мач на "Хаджи Димитър"

 

В среща от третия кръг на източната "Б" група отборите на Сливен и Ботев не се победиха и завършиха сблъсъка си при нулево равенство. Мачът на "Хаджи Димитър" предложи много малко интересни моменти, като все пак трябва да се отбележи, че "канарчетата" бяха малко по-активни от своя съперник. Голове в срещата обаче нямаше и така тя завърши при началното нулево реми. 

Първата по-опасна ситуация бе в 6-ата минута, когато Ботев получи правото да изпълни ъглов удар отляво на Караманов. Топката бе центрирана и попадна на главата на Рахов, който обаче прати кълбото право в ръцете на вратаря на домакините. Активните действия на гостите продължиха и „канарчетата” направиха нов пропуск в 10-ата минута, когато бе организирана опасна атака с участието на Атанасов, Александров и Рахов. Първият центрира в наказателното поле, трима играчи на Сливен се разминаха с кълбото, но в крайна сметка Динев изчисти.

Домакините също имаха своите възможности. В 17-ата минута Крумов намери Иванов, който обаче не съумя да прати кълбото във вратата на съперника, след като след удара му, топката срещна крака на Аргиров.

Интересните ситуации до края на първата част не бяха много. Трябва да се отбележи, че имаше някои груби влизания на играчи и на двата отбора, а главният съдия наказваше тези действия на футболистите с жълти картони. Друго, с което се запомни първата част, бяха отличните изяви на Караманов. Вратарят на Сливен отрази по великолепен начин удари на Атанасов
(27, 34’) и Аргиров (35’). Точно преди края на първите 45 минути Костов можеше да открие за Сливен, но след прекият свободен удар, който изпълни играчът на домакините, кълбото срещна стената. Така на полувремето на мача резултатът бе 0:0.

През втората част Сливен започна по-добре и в 51-ата минута „воеводите” организираха хубава контраатака. Костов намери Миндев, който върна към наказателното поле, където бе Стойчев. Последният отправи опасен изстрел, но той срещна тялото на противников футболист и топката така и не достигна до вратата на Ботев.

Постепенно „канарчетата” стабилизираха играта си и започнаха, както през първата част, да действат по-уверено. 100%-овите голови ситуации в срещата обаче продължаваха да липсват. Малко след като изтече час игра, Сливен получи нова възможност за отбелязване на гол, но след като Костов преодоля няколко футболисти на съперника и намери Веселинов, ударът на последния попадна в ръцете на Амбарцумян.

В 64-ата минута дойде най-чистото положение в двубоя. Петър Атанасов нахлу в половината на Сливен и много прецизно подаде към Димитър Байрев, който се оказа очи в очи срещу Караманов, но прати кълбото над напречната греда.

Последваха слаби минути на „Хаджи Димитър”. Двата отбора не създаваха нищо по-опасно пред противниковата врата, а играта се водеше предимно в средата на терена. Така се стигна до продължението на мача, когато Александър Александров изпълни пряк свободен удар и топката прелетя на сантиметри покрай вратата на Караманов. Точно след това бе даден последният съдийски сигнал.

Така Сливен и Ботев взеха по точка. „Воеводите” вече имат актив от 4, докато „канарчетата” са с 5 и продължават да са непобедени.

Ето и чат-описанието, което Novsport.com води по време на срещата: 


 В този момент идва и последният съдийски сигнал. Сливен и Ботев не се победиха и завършиха наравно 0:0. 

 90' Пряк свободен удар за Ботев. Александров е зад топката и отправи отличен изстрел, като топката премина на около десет сантиметра от вратата на Караманов. 

 90’ Пряк свободен удар, изпълнен от Александров. Топката срещна негов съотборник, който бе в засада и страничният съдия вдигна високо флага си. 

 90' Идва и заключителната част от мача. Резултатът продължава да бъде 0:0. 

 88’ Димитров центрира към Неделев, който пое нескопосано топката и тя излезе в аут.

 87’ Веселинов получи топката и намери Иванов, който пробва прострелно центриране. За съжаление на домакините в наказателното поле нямаше техни играчи и Амбарцумян улови. 

 84’ Костов получава медицинска помощ. Причината е схващане на крака. Играта е спряна вече повече от три минути. 

 83’ Жълт картон за Ганчев, защото ритна без топка Неделев. Потърпевшият опита чрез прострелно центриране да намери Курдов, но кълбото бе изчистено. 

 82’ Играта е спряна. Неделев получи схващане и му се оказва медицинска помощ. 

 79' Равностойни са последните десетина минути. Сливен и Ботев още играят при 0:0. 

 77' Опит за центриране към Курдов, който все пак получи кълбото, но се размина с него и в крайна сметка то бе изчистено. 

 74' Търсят усилено попадението и двата отбора, но чистите голови ситуации продължават да липсват. 

 72' Доста скучни са последните няколко минути на "Хаджи Димитър". Интересните ситуации липсват, а нулевото равенство продължава да се запазва. 

 68' Един от любимците на феновете на Ботев - Атанас Курдов, заменя Атанасов.

 67’ Христов центрира към Димитър Байрев, който пробва силен шут към Караманов. Динев се хвърли самопожертвователно и остана да лежи на тревата. 

 Смяна за Сливен. Петров отстъпва мястото си на терена на Ганчев.

 65’ Бърза контраатака за Сливен. Веселинов успя да намери Миндев, който обаче овладя нескопосано и Амбарцумян изби в корнер, след който нямаше нищо интересно.

 64’ Най-сериозното положение от началото на мача! Петър Атанасов нахлу в половината на Сливен и много прецизно подаде към Димитър Байрев, който сам срещу Караманов стреля над напречната греда. 

 62’ Ъглов удар вляво от Караманов изпълнява Александров, Георгиев с глава успява на изчисти топката. 

 61' Отлична атака с участието на Костов, който преодоля няколко футболисти на съперника и намери Веселинов, който стреля силно към Амбарцумян. Топката попадна право в ръцете на вратаря на гостите. 

 60' Ботев е по-добрият отбор от началото на втората част. "Канарчетата" действат по-уверено от съперника си, но нито един от двата отбора не успява да създаде 100%-ова голова ситуация и по този начин нулевото равенство се запазва. 

 59’ Центриране от зоната на ляво крило на Байрев, капитанът Караманов скача и лови. 

 56’ Смяна за Сливен. С номер 24 терена напуска Филипов , а на негово място в игра се появява номер 10 - Веселинов. 

 53' Смяна в състава на Ботев. Рахов напуска, а на негово място влиза Гуджев. 

 51’ Отлична контраатака за Сливен. Костов подаде към Миндев, който върна към границата на наказателното поле към Стойчев, който стреля великолепно, но след рикошет в тялото на противников футболист, топката така и не достигна до вратата на Ботев. 

 50’ Миндев изпълни пряк свободен удар, топката срещна стената. Последва нов удар на Миндев, но отново кълбото отиде в стената и излезе в ъглов удар, след който не последва нищо по-интересно. 

 49' Пряк свободен удар за Сливен

 48' Аргиров ще бъде принудително заменен. На негово място се появява Владимир Байрев. 

 48' Рахов стреля чудесно към вратата на Сливен, но Караманов улови. 

 47’ Много хубав изстрел на Гаджалов, но безгрешният Караманов отново избива.

 Начало на второто полувреме! 

 

 


 Край на първата част! Сливен - Ботев 0:0. "Канарчетата" бяха малко по-активни от своя съперник през първите 45 минути, но нулевото реми се запази. 

 45+1’ Центриране на Александров, топката попадна в Неделев, който игра с глава, а кълбото отиде към Гаджалов и само не доброто овладяване от страна на играча на гостите попречи на „канарчетата" да водят в резултата. 

 45’ Стойчев получава жълт картон за нарушение в средата на терена.

 44’ Костов се разходи между бранителите и подаде към Стойчев. Жълт картон за Аргиров от гостите. Пряк свободен удар точно срещу Амбарцумян. Костов изпълни, но в стената.

 43’ Наставникът на Ботев – Петър Хубчев, е недоволен, че не е отсъдено нарушение от страна на съдията. Реферът се приближи към треньора на „канарчетата” и той се поуспокои и се върна към резервната скаймейка.

 42’ Центриране на Стойчев в наказателното поле, Стоян Георгиев нанесе удар, но Амбарцумян улови.

 40’ Засада на Атанасов от Ботев. Играчът на „канарчетата” бе намерен от Алексансандров, но е в положение офсайд. 


 36' Удар на Димитров от далечно разстояние. Блестящият от началото на мача Караманов отново успява да отрази. 

 35’ Много опасна ситуация. Аргиров нанесе силен удар в горния десен ъгъл на вратата на Сливен, но Караманов изчисти почти от голлинията.

 34’ Атанасов отправи удар по диагонал към Караманов, който плонжира и избива в корнер. 

 32' Принудителна смяна за домакините от Сливен. Получилият контузия Крумов отстъпва мястото си на Стойчев. 

 32’ Далечен изстрел на Костов, топката се отбива в гърдите Гаджалов и не достига до вратата.

 30’ След сблъсък в наказателното поле на Ботев, Крумов получи някаква контузия и е изнесен с носилка извън очертанията на футболното игрище. 

 27’ Бърза контраатака за Ботев. Атанасов преодоля няколко футболисти и стреля с десния крак към вратата на Караманов, който реагира блестящо и не позволи на кълбото да влезе във вратата му.  

 25’ Меко центриране към Миндев, там обаче Амбарцумян излезе и изби на около метър от голлинията.

 25’ Миндев бе спрян непозволено от Гаджалов, съдията даде авантаж и Иванов пое и също бе фаулиран. Тогава прозвуча съдийският сигнал за първото нарушение. Костов ще изпълни пряк свободния удар. Топката е на около 25 метра от вратата. 

 23’ Рахов открадна топката от Костов, но с цената на грубо нарушение. Играчът с номер 14 от състава на Ботев бе официално предупреден с жълт картон. 

 20’ Аргиров центрира и намери на границата на наказателното Петър Атанасов, който стреля към Караманов, който обаче плонжира и улови

 19’ Нарушение срещу Александров, извършено от Петров. 

18’ Грубо влизане на Костов в краката на Неделев. Жълт картон за играча на Сливен. 

 17' Крумов подаде към Иванов, който се опита да стреля към вратата на Ботев, но кълбото излезе в корнер, след като срещна крака на Аргиров. 

 15' Агитката на Ботев хвърли бомбичка в посока терена. 

 14' Първи корнер за Сливен. Топката обаче прехвърли наказателното поле и излезе в тъч. 

  12’ Ивайло Димитров центрира, а Георгиев от състава на домакините бе ударен и се наложи да му бъде оказана медицинска помощ. 

 10'  Продължават активните действия на гостите. "Канарчетата" организираха опасна атака с участието на Атанасов, Александров и Рахов. Атанасов центрира в наказателното поле, трима от Сливен се разминаха, но в крайна сметка топката бе изчистена от Динев. 

 8' Нарушение на Иванов срещу Неделев в централната част на терена. 

 6'  Първа по-сериозна опасност в мача. Ботев спечели ъглов удар отляво на Караманов, топката бе центрирана и попадна на главата на Рахов, който обаче прати кълбото право в ръцете на вратаря на домакините. 

 4' Нарушение на Рахов срещу Костов. 

 3'  Атака за Сливен. Костов проби самостоятелно, след което падна в наказателното поле, но главният съдия не отсъди нищо. Вратарят Амбарцумян улови и със силен удар прати кълбото напред. 

  1' Нарушение в средата на терена срещу Александров, извършено от Петров.  

 Начало на мача!!! Ботев бие първи център. Около 2000 души на "Хаджи Димитър"!

 


Ето и стартовите състави на двата отбора:

Сливен: 12.Караманов (к), 6.Динев, 18.Георгиев, 16.Иванов, 23. Хашев, 5.Ибризов, 17.Крумов, 21.Петров, 7.Миндев, 9.Костов, 24.Филипов

Резерви: 1.Господинов, 26.Ганчев, 13.Димитров, 8.Апостолов, 25.Стойчев, 10.Веселинов 19.Стоев

Старши треньор: Димчо Ненов

Ботев: 1.Амбарцумян (к), 33.Аргиров, 27. Н. Димитров, 13.Гаджалов, 17.И. Димитров, 14.Рахов, 3.Д. Байрев, 16.Атанасов, 8.Неделев, 30.Александров, 11. Христов

Резерви: 23.Николов, 4.В. Байрев, 19.Гуджев, 39.Курдов, 20.Манчев, 10.Тимонов, 9. Стефанов

Старши треньор: Петър Хубчев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки