Капело: Българите умеят да атакуват, но аз съм сигурен в успеха (видео+снимки)

"Навън играем по-лесно, отколкото у дома"

Капело: Българите умеят да атакуват, но аз съм сигурен в успеха (видео+снимки)

Селекционерът на английския национален отбор Фабио Капело разкри очакванията си за утрешната европейска квалификация с България по време на официалната пресконференция, която посетителите на Novsport.com имаха възможност да проследят на живо от мястото на събитието.

Италианският специалист изрази задоволство от представянето до момента на тримата младоци от Манчестър Юнайтед – Крис Смолинг, Фил Джоунс и Том Клевърли, като сподели, че изявите им на топ ниво са го накарали да ги включи в състава си за предстоящите срещи.  

„Щастлив съм, че новото трио от Манчестър Юнайтед се представя на толкова високо ниво от началото на първенството и то във важни мачове. Аз следях от дълго време тези момчета, още откакто играха за младежкия тим, но тогава те не се подвизаваха в английския шампион. Сега обаче те играят редовно за Юнайтед и показват изключителните си качества.

Да си призная честно обаче, още не знам дали ще започнат утре вечер, тъй като срещата е изключително решителна за нас, а после имаме и още един мач (с Уелс).





Иначе съм запознат с качествата им и имам много идеи за утрешния стартов състав, но ще ги разберете утре вечер, защото искам да сглобя боеспособен отбор от млади и опитни футболисти”, сподели Капело и поясни,  че няма проблеми с контузени футболисти, тъй като „само Дарън Бент е с лека травма”, но очаква той да бъде готов за утрешния мач. След това италианецът бе помолен да коментира мини кризата на вратарския пост и го стори с думите:

„Да, наистина Джо Харт е единственият страж, който се подвизава в Премиършип в състава ни, но аз не се притеснявам от това, тъй като той е много качествен вратар и безспорно е нашият първи избор за този пост.

Разговарях с Бен Фостър, но той ми каза, че иска да е напълно готов, преди да се върне в отбора ни, така че аз се съобразих с желанието му.”



Наставникът на „трите лъва” бе попитан за важността на трансферите от последния ден на летния трансферен прозорец, в който Скот Паркър замени Уест Хем с Тотнъм, а освободеният от Манчестър Юнайтед Оуен Харгрийвс премина в градския съперник – Сити.

„Доволен съм от трансфера на Скот Паркър в Тотнъм и фактът, че той ще играе във Висшата лига, а също така съм щастлив за това, че Оуен Харгрийвс остана на Острова и подписа с Манчестър Сити.

Надявам се той да е здрав и да се опази от травми, защото винаги, когато играе за Англия, дава всичко от себе си”, обяви Капело, след което разкри и очакванията си от утрешния двубой:

„Много е важно да успеем да победим, тъй като сме с равен брой точки с Черна гора, така че трябва да сме изключително съсредоточени във всеки един мач, за да можем да се поздравим с крайния успех.

Очаквам труден двубой на „Васил Левски”, тъй като наблюдавах последните два официални мача на България и видях, че те могат добре да организират атаките си.

Затова искам от момчетата ми да бъдат пределно концентрирани утре вечер. Винаги съм уважавал нашите опоненти, но съм уверен в собствените ни сили.

Подготвени сме добре и излизаме за победа, тъй като равенство или поражение не е вариант пред нас.



Колкото до думите на Лотар Матеус, че напрежението е върху нашия тим, мога да гарантирам, че такова в редиците ни няма, поне не и по-голямо от очакваното.

Нормално е все пак да има известна доза напрежение преди всеки мач, но е важното то да бъде комбинирано с достатъчна доза самочувствие и концентрация, за да се постигне желания резултат.

Не се притеснявам и от това, че сме гости в срещата, тъй като понякога ни е дори по-трудно да играем у дома. На „Уембли” отборите се затварят и изпитваме затруднения при реализирането на попадения, но при визитите ни получаваме повече пространства и това е добре за нас”, допълни Капело.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки