Лечков гласи Любо Пенев за мястото на Матеус

Германецът все още се ослушва за новия договор, предлагали на Боби и Стойчо Младенов

Лечков гласи Любо Пенев за мястото на Матеус
Българският национален отбор може да има нов на­ционален селекционер от Нова година, разбра "Тема Спорт". За това най-много е натискал първият вице­президент на БфС Йордан Лечков на последната сбир­ка на Изпълкома, когато е било обсъждано бъдещето на Лотар Матеус.
 
Той е предложил на Боби Михай­лов да сменят германеца, който според него се е провалил, с Любослав Пе­нев. Не тайна, че от години двамата бивши нацио­нали поддържат много доб­ри приятелски отношения. Именно за това бяха и по­следните атаки на Лечков към немеца преди мача с Англия.
 
Симптом за такава ро­када е и забавянето на подписването на новия до­говор на централата ни с Матеус. Самият Лотар съ­що се ослушвал.
 
Кметът на Сливен е бил бесен най-вече от голяма­та заплата, която герма­нецът получавал - 30 000 евро, а в замяна - нищо. Градоначалникът е обя­вил, че първоначално на­ставникът на Литекс мо­жело да съвместява двете длъжности за 5-6 пъти по-малко пари от Лотар.
 

Ако легендарният голмай­стор бъде освободен от Гриша Ганчев, каквито инди­кации има, тогава Любо ще се съсредоточи изцяло върху работата си с трикольорите. Тогава той ще взима по 20 000 евро на месец. Пенев Вече бе част от треньор­ския щаб на националния от­бор като помощник на Пла­мен Марков. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки