ЦСКА разгроми на ходом Академик (видео+снимки)

С два различни отбора "червените" надиграха с 6:0 "сателита" си

ЦСКА разгроми на ходом Академик (видео+снимки)
ЦСКА победи на ходом сателита си Академик София с 6:0 в третата контрола, която „червените“ изиграха по време на паузата в родния шампионат. Читалите на Novsport.com имаха възможност да проследят пряко с картина на живо двубоя от Борисовата градина.

В двете полувремена Милен Радуканов пусна различни отбори, като през първата част бе даден шанс на резервите, а във втората на голяма част от титулярите.

Не случайно и разликата между двете части бе доста сериозна, но и двете единадесеторки показаха пълно превъзходство над съперника, който също се опита да играе футбол пред стоте зрители на стадион „Българска армия“.



Първият гол падна още в 6-ата минута на мача. Адемар проби до аутлинията в наказателното поле, подаде към Мартин Маринов, който пропусна топката и Павел Виданов не остави шансове за вратаря.

Малко по-късно младокът Антон Карачанаков пропусна от доста удобна позиция. Малко след това обаче „червените“ покачиха на 2:0. След добра атака отново отляво чрез Адемар, Маринов стреля, но Манчев от гостите спря топката с ръка на голлинията и получи червен картон, а домакините спечелиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана друг тийнейджър – Станислав Костов, който вкара с удар в долния ляв ъгъл кълбото.

В 35-ата минута ЦСКА пак получи право да изпълни дузпа. Потърпевшият Саша Живец застана зад топката, но уцели гредата.



Единственият шанс за гол за гостите през първите 45 минути имаше Кехайов, който отправи силен удар малко преди края, но Караджов изби.

Второто полувреме започна с пълна промяна в червените редици. Академик също излезе с нов състав, който беше и в друг екип.

През вторите 45 минути „студентите“ получиха още четири гола. Разгромът започна от самото начало. В 52-ата минута Жуниор Мораеш е възползва от грешка в защитата на Академик навлезе остро и от няколко метра прониза Стойчев с удар по земя.

Само три минути след това се разписа и Спас Делев. Мораеш подаде към Платини, който пък от своя страна намери звездата на ЦСКА, който не сгреши.

Атаките на „червените“ продължиха. В 72-ата минута отново Делев реализира. Този път асистент му бе Грегъри Нелсън, който подаде много удобна топка за искания в Турция футболист.



Не минаха и още две минути и Мишел Платини също вкара. Румен Трифонов получи 50-метров пас по въздух от Крачунов, овладя топката и проби отляво, след което подаде към бразилеца, който нямаше проблем да вкара – 6:0.

В последните минути „армейците“ продължиха с атаките, но няколко сериозни пропуска не донесоха нов гол и мачът приключи при този резултат.



Така бе приключена мини паузата в шампионата, в която ЦСКА записа три победи с голова разлика 15:1. Преди това бяха победени последователно Сливнишки герой (6:1) и македонският Металург (3:0).

Следващият мач на тима е срещу Локомотив Пловдив за първенството на 12 септември, понеделник от 20,00 часа.


ЦСКА - Академик 6:0
1:0 Видянов 6'
2:0 Костов 18'
3:0 Мораеш 52'
4:0 Делев 54'
5:0 Делев 72'
6:0 Платини 74'

ЦСКА:
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки